Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 15 mei 2021

Aardbeientaartjes met mascarpone en lemon curd

In mijn moestuin duurt het nog even voordat we de eerste aardbeien kunnen oogsten, maar er zitten al volop bloemen in de aardbeienplantjes. In de winkel en op de markt zijn gelukkig al wel weer volop Hollandse aardbeien te koop. De kids zijn er ook echt gek op. De middelste (20 maanden) kan inmiddels ook aardbei zeggen:) 

Aardbeien zijn lekker om zo op te snoepen maar zijn natuurlijk ook erg geschikt om lekkere dingen mee te maken. Hieronder de beschrijving om aardbeientaartjes met mascarpone en lemon curd te maken.  Op zoek naar nog meer aardbeienrecepten? Je vindt ze hier.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: aardbeientaartjes met mascarpone en lemon curd 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------  
Benodigdheden taartjes:
200 gram bloem

75 gram suiker
1 ei
100 gram roomboter
Kom
Huishoudfolie
Bakpapier
Bakknikkers of gedroogde peulvruchten
6 bakvormpjes met diameter 10 cm

Benodigdheden vulling:
250 gram mascarpone
150 gram volle kwark
2 eetlepels lemon curd

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de roomboter in stukjes en doe in een kom. Voeg de bloem, ei en suiker toe. Kneed met behulp van je handen, mixer met kneedhaken of een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg tot een bal en leg in een stuk huishoudfolie. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvormpjes in. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol 1 stuk deeg uit tussen 2 bakpapiertjes en leg in de bakvorm. Snijd eventueel iets bij. Herhaal dit voor alle 5 stukken.

Leg in elk bakvormpje een bakpapiertje en verdeel de bakknikkers of peulvruchten over de vormpjes. Bak de taartjes nu in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de bakknikkers of peulvruchten. Laat de taartjes afkoelen. Het liefst op een rooster. 

Doe de mascarpone en kwark in een kom en voeg de lemon curd toe. Roer los met een garde of mixer. Spoel de aardbeien af en dep droog. Verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Vul de afgekoelde taartjes met de mascarpone mengsel en leg hierop een aantal aardbeien.




Misschien ook leuk om te lezen 


Citroenkwarktaart met aardbeienspiegel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten