Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 26 oktober 2012

Nacht van de Nacht


Mocht je aankomende zaterdagavond (27 oktober) nog geen plannen hebben dan is het misschien leuk om aan één van de activiteiten deel te nemen die in het kader van de Nacht van de Nacht  worden georganiseerd.

De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd door De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu. Het doel is om mensen te laten genieten van 'echte' duisternis. De laatste jaren zijn er in Nederland steeds minder plekken te vinden waar het nog echt donker is. De Nacht van de Nacht wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er veel leuke activiteiten georganiseerd in heel Nederland. In Drenthe kun je bijvoorbeeld in het plaatsje Drouwen met een boswachter een nachtelijke tocht maken door het bos en eventueel het Boomkroonpad in het duister beklimmen. In Utrecht kun je onder anderen terecht bij Sterrenwacht Sonnenborgh. Je kunt hier foto's bewonderen die astronaut André Kuipers heeft gemaakt van Nederland bij nacht. Ook is er een lezing en wordt er een documentaire vertoond. In Zandvoort kun je bij veel restaurants genieten van een heerlijk diner bij kaarslicht. 

Voor meer informatie en andere activiteiten kijk op de website van de Nacht van de Nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten