Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 12 oktober 2012

Zelf alfalfa kweken


Bij de biologische winkel heb ik laatst alfalfazaad gekocht. Alfalfa moet goed smaken op brood of in een salade. Als ik eerlijk ben kan ik mij niet goed meer herinneren hoe het smaakt. Des te leuker dus om een keer zelf alfalfa te kweken. Volgens de verpakking zijn er twee
kweekmethoden, namelijk met een weckpot of op een schotel. Ik kies voor de laatste optie. 

Als eerste moet ik een schoteltje of iets dergelijks bedekken met een laagje ongeparfumeerde zigzagwatten. Ik wou een bakje gebruiken waar champignons in hebben gezeten, maar de bodem van het bakje is niet egaal. Ik besluit daarom om toch maar een schotel te gebruiken. 

De volgende stap is om de watten nat te maken en het te veel aan water er weer uit te drukken. Het schoteltje moet hierbij scheef worden gehouden. Volgens de verpakking is het hierbij van belang dat er een egaal oppervlak ontstaat. Over het schoteltje moet ik 1 of 2 eetlepel(s) alfalfazaad verspreiden en hierna moet het goed worden aangedrukt. De zaadjes mogen niet op elkaar liggen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kan je de zaadjes nog gemakkelijk met je vingers goed leggen. 

De laatste stap is om het bakje op een lichte en warme (kamertemperatuur) plek te zetten. Volle zonlicht is niet goed. Ik besluit om het bakje in de vensterbank te zetten waar ik (bijna) geen zon op heb staan. Nu maar wachten totdat de zaden gaan ontkiemen. Binnenkort het vervolg op mijn poging om zelf alfalfa te kweken. 




Misschien ook leuk om te lezen: 



Thee uit eigen tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten