Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 22 augustus 2014

Courgettesoep


Dit jaar voor het eerst courgettes in de tuin. Bij zaadhandel Van der Wal had ik biologische zaadjes besteld voor gele courgettes. Een groot succes.
Ik had zelf 3 plantjes in de tuin gezet. Wij hebben er inmiddels al veel van gegeten, maar ook de buren, vrienden en familie blij kunnen maken met courgettes. De plantjes blijven zelfs nog tot in de herfst nieuwe vruchten geven. Volgend jaar denk ik wel dat ik een plantje minder poot. Je wordt wel erg creatief met courgettes. Hieronder een recept voor courgettesoep. 

Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1,5 liter kippenbouillon
- (zonnebloem)olie 
- zure room of crème fraîche
- gerookte zalm 
- verse kruiden zoals basilicum, koriander en bieslook
- blender of staafmixer

Snijd de courgettes is stukken. Pel vervolgens de ui en het knoflook. Snijd beiden in stukken. Schil de aardappelen en snijd ook in stukken. Alles mag vrij grof gesneden worden, omdat de soep uiteindelijk wordt gepureerd.

Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak vervolgens het knoflook en ui aan. Voeg de stukken courgette en aardappel toe. Bak 2 minuten mee. 

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de koek. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken tot dat de aardappels gaar zijn. Snijd intussen de gerookte zalm in stukjes.

Haal de soep van het vuur en voeg de kruiden toe. Voeg ook een eetlepel zure room of crème fraîche toe. Pureer vervolgens de soep. Eventueel kan naar smaak nog zout, peper en/of een extra lepel zure room of crème fraîche worden toegevoegd. 

Garneer de soep met gerookte zalm. 

Smaaklike ete! 




Misschien ook leuk om te lezen: 

 

Tomatensoep met geroosterde paprika





Merinque-semifreddo met frambozen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten