Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 24 september 2015

Banaan- karamel sorbet met meringue


Het leuke aan dit toetje is dat je het zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Je kunt zelf meringue maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen. Bijvoorbeeld bij de Jumbo of de V&D. Hetzelfde geldt voor het ijs en de karamelsaus. Zelfgemaakt karamelsaus is trouwens echt heerlijk! Hoe je dit kunt maken lees je hier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: banaan-karamel sorbet met meringue (4 personen) 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------              2 bananen
8 bolletjes vanille-ijs*
karamelsaus (recept)
100 gram meringue (recept)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Snijd de bananen in plakjes. Verkruimel de meringue. Bedek de bodem van de ijscoupes met een laag meringue. Leg op de meringue 2 bolletjes ijs. Schenk, na smaak, karamelsaus over het ijs. Leg nu de plakjes banaan in de ijscoupes. Strooi nog wat meringue over het ijs en schenk er tot slot nog wat karamelsaus overheen. Klaar!





*= het is wel een vullend toetje dus je kunt er ook voor kiezen om 1 bolletje ijs per persoon te serveren en eventueel iets minder banaan in de ijscoupes te stoppen.



Misschien ook leuk om te lezen: 




Recept frambozen- yoghurtijs






Recept om zelf karamelsaus te maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten