Welkom op mijn blog Life and Lizzy! Mijn blog gaat over koken, groenten verbouwen in mijn moestuin, reizen en natuurlijk mijn gezin. Ik probeer ook steeds groener te leven.
Translate
Zoeken in deze blog
donderdag 24 september 2015
Banaan- karamel sorbet met meringue
Het leuke aan dit toetje is dat je het zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Je kunt zelf meringue maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen. Bijvoorbeeld bij de Jumbo of de V&D. Hetzelfde geldt voor het ijs en de karamelsaus. Zelfgemaakt karamelsaus is trouwens echt heerlijk! Hoe je dit kunt maken lees je hier.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: banaan-karamel sorbet met meringue (4 personen)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 bananen
8 bolletjes vanille-ijs*
karamelsaus (recept)
100 gram meringue (recept)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de bananen in plakjes. Verkruimel de meringue. Bedek de bodem van de ijscoupes met een laag meringue. Leg op de meringue 2 bolletjes ijs. Schenk, na smaak, karamelsaus over het ijs. Leg nu de plakjes banaan in de ijscoupes. Strooi nog wat meringue over het ijs en schenk er tot slot nog wat karamelsaus overheen. Klaar!
*= het is wel een vullend toetje dus je kunt er ook voor kiezen om 1 bolletje ijs per persoon te serveren en eventueel iets minder banaan in de ijscoupes te stoppen.
Misschien ook leuk om te lezen:
Recept frambozen- yoghurtijs
Recept om zelf karamelsaus te maken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten