Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 18 september 2015

Tips voor een geslaagd filmweekend


Nu het weer eerder donker wordt staat de televisie bij ons ook weer vaker aan. Afgelopen zaterdagavond hadden we de open haard aangestoken en baalden we dat er geen leuke film op de televisie was. Sinds een paar maanden hebben we nu Netflix. Zaterdagavond vond ik op
Netflix een erg leuke documentaire die ik graag met jullie wil delen: Chef's Table. Per aflevering, zes in totaal, maak je kennis met een internationaal geliefde chef-kok. Je ziet welke prachtige gerechten hij maakt, maar het gaat vooral ook over het verhaal er achter. Hoe is de chef zo succesvol geworden als hij of zij nu is.
 

De koks die te zien zijn in de documentaire zijn Ben Shewry (Attica Restaurant in Melbourne, Australië), Magnus Nilsson (Restaurant Fäviken in Järpen, Zweden), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentinië), Niki Nakayama (N/Naka Restaurant in Los Angeles, Verenigde Staten), Dan Barber (Blue Hill Restaurant in Stone Barns en in New York, Verenigde Staten) en Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italië).


 

Zondagmiddag hadden we toevallig ook een filmmiddag gepland bij Forum Groningen (voorheen Images). We hadden twee films gepland. Als eerste de natuurfilm 'Het Noorderplantsoen' van Hilco Jansma. Een 30 minuten durende documentaire over het leven van de dieren in het Groningse stadspark, het Noorderplantsoen. Wij zien het plantsoen als de verlenging van onze tuin dus toen waren zomaar 'onze' ganzen en eenden in beeld. Leuk! Goed nieuws, aankomende zaterdag en zondag draait de film opnieuw bij Forum Groningen. Kaarten bestellen kan hier. Niet woonachtig in Groningen, maar wil je wel de film zien? Niet getreurd. De film zal in het loop van het jaar ook op dvd verschijnen.
 
 
 

Tot slot sloten wij ons filmweekend af met een echte aanrader, namelijk de film X + Y. Deze film draait gelukkig in heel Nederland. De film gaat over de autistische jongen Nathan die na het overlijden van zijn vader zich steeds meer terugtrekt in zijn eigen wereld. Nathan blijkt veel talent te hebben voor wiskunde. Nathan krijgt uiteindelijk een plek in het nationaal team die meedoet aan de Internationale Wiskunde Olympiade in Taiwan. De film is grappig maar geeft ook een beeld van hoe het is om te leven met een autistische zoon. De nadruk in deze film ligt trouwens niet op het autisme zelf. Een film waar je blij van wordt zonder dat het 'te' cliché wordt.



De film X + Y is inmiddels op DVD verschenen en onder anderen te koop bij Bol.com.



Misschien ook leuk om te lezen 




Recept om zelf karamelsaus te maken




  

DIY: pompoen uithollen  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten