Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 27 juli 2019

Eindelijk de Too Good To Go-app getest en een domme fout

review to good To go app

Ik denk dat inmiddels al een paar maand de To good to go app op mijn telefoon heb staan maar het was tot nu toe nog niet gelukt om een maaltijd te redden/ magic box te kopen. Over het algemeen was ik altijd elke keer te laat om een bon te kunnen kopen. Afgelopen vrijdagochtend lukte het eindelijk om een bon te kopen bij Coop city. Om 19:00 uur sprong op de fiets om mijn 'magic box' op te halen.

Wat zat er in?

De bon die ik kocht was €4.99. Hiervoor heb ik de onderstaande producten gekregen: 

-zak rauwe andijvie;
-zak aardappels
-pak karnemelk
-luchtig toetje
-bosui
-knoflook
-hamburgers
-lasagne

review to good To go app
review to good To go app

De producten die ik kreeg hadden allemaal een tenminste houdbaarheidsdatum van de dag dat ik het ophaalde. Wij hebben de hamburgers en lasagne daarom in de diepvries gelegd. Het toetje heeft mijn vriend direct opgegeten. De andijvie, karnemelk en aardappels hebben we de volgende dag opgegeten en gedronken. De aardappels konden trouwens nog wel een paar dagen liggen. Misschien zelfs nog wel een paar weken. De bosui hebben we in de koelkast bewaard en dinsdag door het eten gedaan. De knoflook zag er ook nog perfect uit en ligt in de voorraadkast. 

To good to go app

De To good to go app is een initiatief tegen voedselverspilling. Bedrijven kunnen zich aansluiten en per dag laten weten of ze voedsel over hebben. Als particulier kun je zien in de app welke bedrijven nog voedsel over hebben, wanneer je het kan ophalen en wat de bon kost. 

Hoe koop je een bon

In de app koop je een bon die je direct betaald. De bon komt in de app te staan. In de winkel klik je op de bon en de medewerker swipet om de bon te activeren. In de app wordt als tip gegeven om zelf een tas mee te nemen maar in de winkel waar ik de bon had gekocht kreeg ik een gevulde plastic tas mee. Ik snap dit wel omdat dit natuurlijk veel sneller gaat op deze manier. 

Mijn ervaring met de To good to go app

Zelf ben ik erg tevreden over de prijs die je betaalt en de producten die je er voor krijgt. Het is natuurlijk wel zo dat de inhoud van elke magic box anders is. Het ligt er maar net aan wat een bedrijf over heeft die dag. 

Tip 

Het is handig om een magic box te kopen op het moment dat je zelf niet al je hele koelkast en diepvries vol hebt liggen. De producten zijn aan de datum en moeten wel op. Door bijvoorbeeld brood of vlees in te vriezen kun je de houdbaarheidsdatum nog prima een paar weken verlengen. 

Oh ja en die domme fout..... zoals je misschien weet ben ik op dit moment hoog zwanger van een tweeling. Ik de tas die ik kocht zat 1 1/2 kilo aardappels. Vorige week zaterdag heb ik de aardappels geschild om stamppot rauwe andijvie met kaas en tomaat te maken. Het recept vind je hier Ik dacht alleen dat ik maar een halve kilo (vraag niet hoešŸ™ˆ) had geschild en heb er nog een halve kilo bij geschild. Uiteindelijk hebben we stamppot gemaakt van 2 kilo aardappels. Veel te veel ons drietjes waardoor we alsnog wat moesten weggooien omdat je andijvie niet mag opwarmen:(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten