Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 30 juli 2019

Fotodagboek: eerste week vakantie/ zwangerschapsverlof 2019

 
Het is al weer een tijdje geleden dat ik een fotodagboek heb geplaatst. Nu ik vakantie heb dacht ik dat het leuk was om dit weer een keer op te pakken. Sinds donderdag 18 juli heb ik eindelijk vakantie. Ik wou eigenlijk dinsdag (net als veel andere collega's) al mijn vakantie laten beginnen, maar ik kreeg mijn werk gewoon niet af. Aangezien mijn vakantie overgaat in mijn zwangerschapsverlof wou ik alles wel goed afronden voor mezelf, mijn collega's maar vooral voor mijn studenten. Ik denk ook dat dit aardig is gelukt als ik niet te veel zwangerschapsfoutjes heb gemaakt.... 

 
Vol trots een foto van mijn bureau. Ik heb nooit geen tijd om mijn bureau op te ruimen, maar ik heb er nu denk ik bijna wel een dag aan besteed. Eerlijk is eerlijk, het was echt nodig. Nu kan er tenminste een andere collega aan werken tijdens mijn verlof. 

Om de vakantie te vieren een heerlijk roombroodje gekocht. 

Donderdag

Van te voren had ik bedacht dat ik vandaag allemaal klussen in huis zou doen. Ik heb namelijk het gevoel dat ik dingen gedaan moet hebben voordat de tweeling is geboren. Het was alleen te heet en ik moest eerst bijkomen van het schooljaar. Mijn dochter was ook al om zes uur wakker dus dat hielp ook niet om uitgerust de dag te beginnen. Het werd dus vooral op de bank hangen vandaag en een middagslaapje samen met mijn dochter. 


Vrijdag

Op vrijdag heeft mijn vriend altijd zijn papadag. Voor mij was dit nu extra fijn, omdat ik wat extra rust kon pakken. Onze dochter was ruim een week geleden van de glijbaan gevallen en wou niet meer lopen. We moesten vandaag voor controle weer naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed. Mijn vriend is daarom even alleen met haar naar het ziekenhuis geweest. Uiteindelijk hadden ze maar 10 minuten met de arts gesproken en hoefde ze ook niet meer onderzocht te worden.

's Avonds zijn we met z'n drieën gezellig uiteten geweest bij de Stadstuin. Zelf vind ik het eten hier niet super lekker maar je kan wel heerlijk buiten eten op het terras en het personeel is erg kindvriendelijk.

s' Ochtends had ik via de app To good to go een bon gekocht en na het eten kon ik mijn 'magic box' ophalen bij de Coop. Hier lees je wat er in zat. 


Zaterdag

We waren al vroeg op de markt om inkopen te doen voor het weekend. Dankzij magic box die ik gister had gekocht was al duidelijk wat we 's avonds gingen eten, namelijk stamppot rauwe andijvie. We moesten nog wel tomaten, walnoten en blauwe kaas halen. Ook halen we altijd fruit van de markt. 

Na het middagdutje begon ik met aardappels schillen voor de stamppot. De zwangerschapshormonen beginnen alleen wel toe te slaan.... ik schilde namelijk niet 1 maar 2 kilo's aardappels. Uiteindeljk hadden we een hele grote pan vol met stamppot rauwe andijvie... 

Zondag


Zondag gingen we naar de schaapherdersfair in Balloo. Onze dochter vond het echt super om de schapen van dichtbij te zien en om te zien hoe ze werden geschoren. We dronken nog een kop thee op de bijbehorende markt en gingen vervolgens weer naar huis. Aangezien het zo mooi weer was ging mijn vriend verder met schilderen van de kozijnen buiten zodat hij dit in de vakantie niet meer hoeft te doen.


Maandag

De officiële eerste dag van mijn  zwangerschapsverlof en ik had gelukkig weer iets meer energie. Mijn dochter ging vandaag naar mijn schoonouders. Ik had dit geregeld vanwege de voorspelde warmte, maar gelukkig viel die vandaag nog mee in Groningen. Ik had daarom bedacht dat ik dan wel allerlei klussen in huis zou kunnen doen. Dit viel erg tegen, omdat mijn tempo wel erg sloom is inmiddels. De keuken heb ik wel deels kunnen schoonmaken en ik heb tarte tatin gemaakt met banaan. Het recept komt binnenkort online. De tarte tatin heb ik mee genomen naar mijn schoonouders waar we 's avonds aten. Heerlijk toetje met een bolletje ijs. 


Dinsdag

Gisteravond hadden we gelukkig het zwembad gevuld in de tuin dus we konden lekker afkoelen. 

Sinds een paar maanden heb ik een broodbakmachine van de Lidl. Ik was een beetje bang dat het een 'keukenlijk' zou worden, maar we hebben er al veel broden mee gebakken. We bakken niet elk weekend een brood maar om de week denk ik wel. 

Het grote voordeel van een broodbakmachine vind ik dat je alle ingrediënten er in doet en de machine vervolgens het werk doet. Ook vandaag weer een zwangerschapsfoutje... ik deed niet een 1 theelepel maar 1 eetlepel zout in het appelbrood. Gelukkig was het nog wel te eten. 
Sinds kort heb ik de app Wunder app ontdekt. Ik vind het een super handige app om al mijn lijstjes in te zetten en ik ben inmiddels verslaafd aan het bliebje dat je hoort als je weer iets afgestreept hebt;) Eerder gebruikte ik vaak de app Notities op mijn IPhone alleen die kan ik niet delen met mijn vriend omdat hij een Motorola heeft. Nu kunnen we bijvoorbeeld gezamenlijk een boodschappenlijst bijhouden. 

Alle huishoudelijke klussen heb ik ook in de app gezet. Wel heb ik alle klusssen zo klein mogelijk gemaakt zodat ik zelfs als hoogzwangere nog veel kan afstrepen;) In plaats van slaapkamer schoonmaken kon ik vandaag 'kledingkast uitzoeken' afvinken. 
  

Woensdag 

Vandaag ging onze dochter voor de tweede keer logeren bij mijn ouders. Aangezien we niet weten wanneer de tweeling wordt geboren leek het mijn vriend en mij wel handig dat ze gewend was om bij andere mensen te slapen. Ze heeft inmiddels al 2 keer bij mijn schoonouders geslapen en nu dus ook 2 keer bij mijn ouders. Gelukkig vinden zowel de opa's als oma's als onze dochter het erg leuk. 

Gister was het warm maar vandaag was het echt heet. Gelukkig hoefde ik weinig te doen en kon ik veel op de bank liggen met de ventilator aan. Wel had ik een paar dingen via Marktplaats verkocht. Met pauzes ben ik denk ik de hele dag bezig geweest met het inpakken van de verkochte spullen. 's Avonds wilden we uiteten maar ik vond het echt te heet. We hebben daarom maar pizza besteld en het geboortekaartje voor de tweeling ontworpen. Als het goed is ontvangen we vrijdag het proefkaartje. 

Donderdag 

De eerste week van mijn vakantie is al weer voorbij! Wat ben ik blij dat ik met deze extreme hitte niet meer hoef te werken. 
Het voordeel van het mooie weer is wel dat de was buiten zo droog is. Inmiddels heb ik alles voor de tweeling gewassen. Nu nog de kast uitzoeken en alles netjes neerleggen. Hopelijk heb ik hier morgen energie voor. 

's Middags hadden we met mijn ouders in Garnwerd afgesproken. We hebben samen gezwommen en mijn moeder had een lekkere pastasalade gemaakt. Daarna ging onze dochter weer met ons mee naar huis. 


Vrijdag 

Vandaag heeft ook mijn vriend vakantie. Gezellig! Voordeel voor mij is dat ik, ondanks de hitte, boven nog even een kast kon uitzoeken en ordenen zonder dat ik ook dochterlief in de gaten moest houden. Alle babykleertjes zijn nu gewassen, opgevouwen en liggen in een opgeruimde kast. Heerlijk gevoel! 

's Middags zijn we weer naar Garnwerd gegaan om af te koelen. Het was daar 3 graden koeler dan in Groningen en er stond ook nog eens een verkoelend windje. Zalig! 


Zaterdag 

Vandaag stond in het teken van inpakken. We gaan namelijk een paar dagen naar camping Diever. Normaal zouden we gaan kamperen maar we hebben nu een blokhut gehuurd met gewone bedden. 

Heerlijk een paar dagen er uit en vooral veel spelen, luieren en lezen. We blijken tegenover de speeltuin te zitten. Dochterlief is helemaal blij omdat ze ook een waterpomp hebben en ze heerlijk kan kliederen met water en zand.
Zondag 

Dag 2 al weer op de camping. De hut blijkt lekker donker te zijn en onze dochter slaapt tot 7:20 uur!  

Diever is echt een prachtige omgeving. Alleen jammer dat ik niet meer ver kan lopen. Een leuke wandeling zit er dit keer niet in. 

's Avonds gaan we uiteten bij een restaurant vlakbij de camping. Met een kleine rustpauze op een bankje lukt het mij om er heen te lopen. Ik bestelde een plate met vis en mijn vriend kipsaté. Onze dochter at met ons mee en we hadden voor haar nog wat extra groente en fruit besteld. Natuurlijk ook een ijsje achterna!  


Misschien ook leuk om te lezen:




Fotodagboek: tweede week vakantie / zwangerschapsverlof





Recept: aardbeien-banaanijsjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten