Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 6 augustus 2019

Fotodagboek: tweede week vakantie / zwangerschapsverlof 2019


Maandag

Vandaag weer een mijlpaal gehaald. Ik ben namelijk 32 weken zwanger! Volgens de verpleegkundigen op het werk komt het nu allemaal wel goed. Laten we het hopen!

We zijn nog steeds op de camping in Diever en ik vind het echt een fijne plek. Heel veel ruimte, groen en dieren rondom ons huisje. We hebben al konijnen, muizen, veel verschillende vogels en vanochtend zelfs een eekhoorn gespot.

We wilden vandaag zwemmen maar het was toch koeler dan gedacht. Morgen wordt weer 30 graden voorspeld dus we stellen het zwemmen een dagje uit. In plaats van zwemmen gaan we naar de markt in Diever. We kopen een paar verse noten en doen daarna boodschappen in de lokale supermarkt. Ik vind mijn lievelingskoekjes van vroeger die ik altijd bij mijn oma kreeg.

Dinsdag


Bijzonder dat het van de ene op andere dag opeens weer zo veel warmer kan zijn. We besluiten om 's ochtends bij het huisje te hangen, een middagslaapje te doen en daarna naar het zwembad te gaan. Onze dochter is gek op water en zwemmen. Ze houdt het alleen nog niet zo lang vol dus na ruim een uur gaan we weer weg. Op de terugreis zijn we langs de cafetaria gereden en de patat hebben we lekker op de camping opgesmikkeld. Ik was helemaal happy met de kartonnen bakjes die om de snacks heen zaten.

Voordeel van geen televisie hebben is dat je andere dingen gaat doen. Lezen, een blog schrijven en ik ben bezig geweest om ons vakantiedagboek bij te werken. Elke vakantie probeer ik dingen op te schrijven in ons vakantiedagboek en plak ik dingen in. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dit direct tijdens de vakantie moet doen, omdat ik er daarna niet meer aan toe kom. In de praktijk gebeurt dit niet altijd. Ik moet nog wat inplakken van onze vakantie in Peru/Bolivia van 2 jaar geleden en ook van vorig jaar in Berlijn en Polen.

Onderdeel van een televisieloze vakantie is ook altijd een potje pesten (kaarten) met mijn vriend. Normaal win ik eigenlijk altijd. Tijdens de vorige zwangerschap won juist mijn vriend maar ook nu heb ik weer dik gewonnen;)

Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo leuk om dik te winnen want mijn vriend staat altijd zo ver achter dat inhalen bijna onmogelijk wordt. 


 
Woensdag

Vandaag moeten we weer naar huis. Mijn vriend heeft geen zin, maar ik vind het eigenlijk niet zo erg. Lekker weer op onze eigen bank liggen in plaats van hangen aan een picknicktafel en zitten op een plastic tuinstoel.

Toen we thuiskwamen hebben we alle spullen direct maar opgeruimd en alle ramen en deuren opengezet, zodat het huis kon afkoelen. Dit laatste was van korte duur, omdat er brand was bij de buren iets verderop in de straat. Alle ramen en ventilatieroosters maar snel weer dicht gedaan. Gelukkig lijkt de brandschade mee te vallen...

Op vakantie heb ik altijd het voornemen om thuis ook meer buiten te zitten en meer te lezen. Vandaag is dit al weer mislukt. Ik heb namelijk al weer veel te lang op mijn telefoon gezete in plaats van een boek te lezen. Door de regen was buiten zitten ook niet echt een optie.

Mijn vriend was echt nog niet zat van de vakantie dus we hebben nog een paar dagen weg geboekt. We gaan nu naar Schoonloo in een tenthuis. Wel met wc en stromend water dit keer. Ik vind het wel heel fijn dat ik 's nachts niet eerst naar buiten moet als ik moet plassen.

Donderdag


Vanochtend had ik een afspraak staan bij de fysio en intussen hebben mijn vriend en dochter luiers en 2 blikken melkpoeder voor de tweeling gekocht. Hebben we dat ook alvast in huis.

's Middags heb ik nog energie om de boekenkast op onze slaapkamer uit te zuigen en te ordenen. Ook de nachtkastjes neem ik nog even mee en dan toch even een middagslaapje op de bank.

Vrijdag

Vandaag weer controle gehad in het ziekenhuis. We moeten nu om de 2 weken heen. Sinds een paar weken groeit kindje 1 heel goed en loopt kindje 2 soms wat achter.

Kindje 2 was erg slecht te meten en ik werd erg duizelig van het lange liggen en gedruk op mijn buik. Bij de tweede poging om het buikje te meten van baby 2 blijkt toch alles goed te zijn gelukkig.

's Middags gaan we op kraamvisite en op verjaardag bij 1 van mijn beste vriendinnen in Leeuwarden. Ze is in april moeder geworden van haar 2e zoon. Het was alleen nog niet gelukt om af te spreken. Inmiddels was zowel mijn vriendin als haar jongste zoon ook jarig geweest dus konden we alles in één keer combineren.

Zaterdag

Terwijl mijn vriend gaat wielrennen storten mijn dochter en ik ons op de badkamer. Nou ja, stel je er niet te veel bij voor. Dochterlief heeft vooral interesse in de emmer met water en als ik dan niet uitkijk ligt het door de hele badkamer heen. Ook mag ze graag gaan staan of zitten waar ik net geboend heb;) Gevolg kleren nat en/of  natte voetjes door het hele huis heen. 

Boenen en mijn dikke buik zijn ook niet echt een goede combi, maar uiteindelijk hebben we de helft van de badkamer kunnen schoonmaken. Mijn vriend heeft de badkamer nog maar even afgemaakt voordat hij ging douchen.

Na het middagdutje zijn we direct in de auto gestapt want we hadden nog een druk programma. Eerst gingen we naar mijn broertje en schoonzus om ons neefje voor de tweede keer te bewonderen.

Daarna werden we om 18:00 uur bij de Chinees in Winsum verwacht om de verjaardag van mijn vriend zijn oma en oud tante te vieren. We konden helaas niet heel lang blijven omdat onze dochter erg moe was. Het toetje hebben we daarom gemist:( 


Zondag

Vandaag stond in het teken van het inpakken voor onze tweede vakantie. Ik merkte dat ik nog steeds niet zo veel zin had om weg te gaan, want ook voor het inpakken kon ik weinig energie vinden. Uiteindelijk hebben we de belangrijkste dingen hoop ik ingepakt. 

Mijn ouders kwamen nog even langs en samen met mijn moeder doe ik nog wat klusjes in huis: was ophangen, was vouwen. Je kent het wel. 

Inmiddels zitten we op de camping in Schoonloo in een tenthuis. De camping is erg rustig, maar onze dochter is helemaal blij. We hebben een zandbak voor de deur en de buren hebben 3 kinderen waar ze heel leuk mee speelt ondanks dat ze ouder zijn.

Helaas wel muizen onder de vlonder. Ik heb een verschrikkelijke muizenangst overgehouden aan de eerste zwangerschap dus ik zit aankomende week veel met mijn benen omhoog. 



Misschien ook leuk om te lezen 




Fotodagboek: eerste week vakantie / zwangerschapsverlof



Recept: vijgenjam / vijgenconfituur met sinaasappel en gember

Geen opmerkingen:

Een reactie posten