Translate

Zoeken in deze blog

maandag 12 augustus 2019

#Groener leven met kinderen #1 #herbruikbare billendoekjes


Zoals je misschien wel weet probeer ik steeds groener te leven. Nu ik een trotse moeder ben van een dochter en 2 kindjes onderweg zijn, vind ik dit nog belangrijker dan voorheen. Nu we een kleintje hebben merk ik dat we echt meer afval hebben, maar er zijn gelukkig ook vele manieren om groener te leven met kinderen. Vanaf nu daarom een nieuw onderdeel op mijn blog: groener leven met kinderen.

Toename afval

Toen onze dochter net was geboren gebruikten we zowel wegwerp luiers als billendoekjes van de Kruidvat. Ik had er alleen wel moeite mee dat onze afval zo extreem toenam. Het gebruik van herbruikbare luiers zie ik (nog) niet zitten (zo veel merken en soorten; wat is nu het beste?!), maar inmiddels zijn wel overgestapt op herbruikbare billendoekjes.

Rommel in billendoekjes

Ik had al wel vaker nagedacht over het gebruik van herbruikbare billendoekjes, maar toen ik een artikel las van de consumentenbond over schadelijke stoffen in babydoekjes zijn we direct overgestapt op herbruikbare billendoekjes. Het artikel wat ik in 2018 las kan ik niet meer terug vinden. Hier kun je wel je wel de update van april 2019 vinden. Gelukkig komen er in het nieuwe onderzoek meer doekjes positief uit de test.  

De oplossing

Voor de vele billendoekjes hebben we een oplossing gevonden: water en een (hydrofiele) washandje; oftewel hoe het vroeger ook werd gedaan. Als onze dochter moet worden verschoond dan pakken we een bakje met (lauw) water en een (hydrofiele)washand. Nadat we onze dochter hebben verschoond spoelen we het washandje goed uit. We stoppen het washandje, totdat we weer een 60 graden was hebben, in een emmer met een sopje.

Voor het verschonen van een luier met alleen urine gebruik ik trouwens zelf het liefste een hydrofiele washand en voor het verschonen van een poepluier een gewoon washandje.

We gebruiken nog wel af en toe wegwerp billendoekjes. Vooral als we op visite zijn of op vakantie dan is het gebruik dan van een washandje niet handig. Ook bij een extreme poepluier gebruik ik ook nog wel eens een wegwerp doekje omdat ik het anders lastig vind om het echt hygiënisch schoon te krijgen.


 
Misschien ook leuk om te lezen





#Groener doen #12 # planten water geven met douchewater






 Recept: zelfgemaakte limonade







En we krijgen ..... het geslacht van onze tweeling 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten