Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 29 augustus 2019

Toch nog een fotodagboek: vakantie / zwangerschapsverlof week 4, 5 en 6 2019


Toch nog even een 'korte' fotodagboek van mijn vakantie / zwangerschapsverlof. Het rommelt al een tijdje in mijn buik maar de jongens zitten nog steeds warm en veilig in mijn buik. Ze hebben blijkbaar nog geen behoefte om een hittegolf in real life mee te maken. Dat laatste snap ik wel;) Ik vind het echt hels.....

Gister is onze dochter voor het eerst weer naar de crèche geweest. Ik vond het even spannend hoe ze zou reageren na vijf weken vakantie, maar ik kon zonder problemen weg gaan. Voordeel was wel dat 1 van haar lievelingsleidsters werkte en dat ze al lekker buiten aan het spelen waren (onze crèche heeft echt een geweldige tuin waar ze ook gelukkig veel met de kinderen zijn!).

Zelf zou ik normaal gesproken gister ook weer moeten werken maar nu natuurlijk niet, omdat mijn zwangerschapsverlof is begonnen. Gelukkig maar want ik zou niet weten waar ik de energie vandaan moet halen. Ik ben al dagen vooral aan het hangen. Dit past niet bij mij als persoon, maar mijn lijf wil niet meer anders.

Fotodagboek vierde week vakantie/ zwangerschapsverlof: 12 tot en met 18 augustus

Dit was de laatste week dat mijn vriend ook vakantie had. Het weer was die wat week wisselend, maar dat vond ik totaal niet erg. We bleven toch de hele week thuis.

Onze dochter begon steeds langer te slapen en op den duur was het zelfs 8:00 uur. Als ze wakker is kruipt ze nog even lekker bij ons in bed en kijken we samen even televisie onder het genot van een kopje koffie/ thee en melk.


We hadden deze week alle tijd om nog wat aan te rommelen in huis. We brachten wat dingen naar de kringloop en natuurlijk kwamen er ook weer nieuwe dingen mee naar huis: grote drinkglazen en dit dienblad kon ik niet laten liggen.


Mijn vriend is met onze dochter naar Ballorig (indoor kinderspeelparadijs) geweest en ze vond het echt geweldig. Ik had zelf niet meer zo veel energie om dingen buitenhuis te ondernemen. Ik bleef liever wat in huis aanrommelen. Ik verschoonde nog wel even het bed en ruimde nog wat op in de logeerkamer. Ik merkte die week dat ik echt verbaasd was over wat ik allemaal nog heb kunnen doen de afgelopen weken. Mijn lijstje in de app Wunderlist wordt steeds korter.

Met zijn drieën zijn we nog wel een keer uiteten geweest bij eetcafé Lambiek. Je kunt altijd kiezen voor vegetarisch of vlees en ze hebben een toetje. Ik koos voor de vegetarische maaltijd, maar ik weet even niet meer hoe het heet. Het was in ieder geval een taart van wraps en ik koos voor gebakken aardappels.


We hebben ook nog even geluncht bij Wadapartja vlakbij de Westerhaven. Ik had al wel een keer met oud-collega's gegeten bij hun vestiging aan het Zuiderdiep, maar hier was ik nog nooit geweest. Het zag er echt super leuk uit en we hebben ook heerlijk geluncht. 



Zoals ik de vorige keer al schreef mislukten steeds meer foto's op mijn telefoon doordat ze veranderden in een grijs scherm. Ik heb daarom maar een nieuwe telefoon gekocht. Ik moet er natuurlijk niet aan denken dat de eerste foto's van de tweeling mislukken. Jarenlang heb ik een IPhone gehad maar ik heb nu een Samsung gekocht. Het is wel even wennen maar ik vind de overstap makkelijker dan gedacht. Het enige waar ik echt tegenaan loop is dat ik sommige foto's erg overbelicht vind die ik heb gemaakt. Ook mis ik mijn weerberichten app en de app bloglovin. Nog even oefenen dus met foto's maken en op zoek naar een aantal nieuwe apps die wel beschikbaar zijn in de Play store. 


De controles in het ziekenhuis zijn nu wekelijks en gelukkig nog steeds goed. Ze waren deze week zelfs super tevreden. Kindje 2 groeide soms wat minder snel dan kindje 1, maar dat was nu niet het geval. Kindje 1 was ook iets minder gegroeid en daarom waren de verschillen tussen de beide jongens ook kleiner. Beide kindjes wegen nu meer dan 2 kilo.

Ik maakte nog een heerlijke kersentiramisu. Het recept komt na mijn verlof online. 


Fotodagboek vijfde week vakantie/ zwangerschapsverlof: 19 tot en met 25 augustus

Al weer 35 weken zwanger! 


Deze week moest mijn vriend weer aan het werk en dat was wel even wennen voor ons allemaal. Het was heel gezellig om een paar weken samen te zijn. Geen wekkers, haast en verplichtingen. Ook onze dochter moest er wel even weer aan wennen dat papa niet meer thuis was en besloot ook direct maar weer te stoppen met uitslapen. Om zes uur zijn we nu allemaal weer wakker. 

Ik ben zelf gek op havermoutpap en ook mijn dochter vindt het heerlijk. Normaal gesproken eten we altijd pap op maandag en woensdag, maar de hele vakantie hebben we het niet gegeten. Het was dus weer de hoogste tijd om weer eens havermoutpap te maken. We eten het vaak met banaan en een paar blauwe bessen en gedroogde pruimen. Ik houd trouwens niet van instant havermout dus daarom maak ik het altijd al een avond van te voren met havermoutvlokken. Het fijne hiervan is dat ik het 's ochtends alleen nog even warm hoef te maken en dat scheelt veel tijd.


Ik zag er wel een beetje tegenop dat ik de hele week alleen zou zijn met mijn dochter nu ik hoog zwanger ben. Gelukkig zijn er heel veel mensen die willen helpen. Mijn schoonouders kwamen een dagje helpen. Mijn moeder ook en mijn vader kwam na zijn werk ook nog langs. Een collega deed boodschappen en ging nog even met onze dochter naar het Noorderplantsoen. Ook ging onze dochter nog een nachtje uit logeren. Zo was de week goed te doen.

Ik ben heel benieuwd hoe onze dochter gaat reageren op de geboorte van haar broertjes. We willen haar in ieder geval een cadeautje geven. Onze dochter is gek van leeuwen. In de Ikea hadden we een paar maanden geleden een hele mooie leeuwenkussen gezien alleen we hadden de kussen nog steeds niet gekocht. Gelukkig was een vriendin zo lief om even naar de Ikea te gaan om de kussen te kopen. Ook weer geregeld. 



Samen met mijn moeder en dochter ruimde ik de laatste kast op in onze slaapkamer. Zelf lukte dit mij niet meer, omdat je steeds onder een rek door moet kruipen om bij de achterste spullen te komen. Natuurlijk was het ook veel gezelliger om de kast met z'n drieën op te ruimen en het ging ook veel sneller.

 
Fotodagboek zesde week vakantie/ zwangerschapsverlof: 26 tot en met 29 augustus

Deze week staat in het teken van de warmte. Het is fijn is dat we echt buiten kunnen leven alleen soms weet ik echt niet meer hoe ik het koel krijg.




Van mijn schoonouders kreeg ik een doos heerlijke chocolade om te vieren dat ik al weer 36 weken zwanger ben.


Dinsdag kwam een vriend die ik al vanaf mijn geboorte ken samen met zijn zoontje op de koffie. Zijn zoon scheelt qua leeftijd een week met onze dochter. Ze kunnen samen leuk spelen en wij konden intussen even bijkletsen.

Na het middageten maar even weer een dutje en daarna de beentjes in het water. Wat was het verschrikkelijk warm zeg! Ik kon 's avonds ook echt niet slapen en ben maar weer uit bed gegaan om een ijsje te gaan eten.


Gister was ik de hele dag alleen omdat onze dochter naar de crèche was. Ik vond het eigenlijk best saai. Ik heb ook niet echt een serie op Netflix waar ik mij op kan storten op dit moment. Wel heb ik wat kleine dingen kunnen aanpassen op mijn blog en had ik tijd om een groot deel van dit bericht te typen.

Dit leuke kaartje van mijn ouders lag in de brievenbus. Ik moest echt hard lachen om de tekst.


Vandaag waren mijn schoonouders hier zodat ik nog even wat extra rust kon pakken. Morgen hebben we weer controle in het ziekenhuis. We maken dan ook een plan wanneer ik ingeleid zal worden. De vorige keer was de inleiding echt hels bij de geboorte van mijn dochter (weeënstorm) maar het is echt goed zo. Wat ben ik blij dat je tegenwoordig niet meer door hoeft te lopen tot het einde bij een tweelingzwangerschap. 

Tot slot wil ik nog even vertellen hoe trots ik op mijn dochter ben. Als onze dochter zin heeft dan plast en poept ze op haar potje sinds de laatste week van de vakantie. Tot nu toe ging ze zich verstoppen als ze moest poepen. Vandaag vroeg ze voor het eerst zelf om het potje tijdens het avondeten omdat ze moest poepen:)


Tot snel!

Liefs,

Lizzy♥




Misschien ook leuk om te lezen


Fotodagboek: derde week vakantie / zwangerschapsverlof



Geen opmerkingen:

Een reactie posten