Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 6 januari 2021

Winter knutselen sneeuwpop van gedroogde peulvruchten en zaden

sneeuwpop gedroogde peulvruchten zaden

Afgelopen weekend zijn we weer druk met ons drieën aan het knutselen geweest. Dit keer met gedroogde peulvruchten, zaden en lijm. Het leuke aan knutselen met zaden en peulvruchten is dat het direct ook een goede oefening is voor de fijne motoriek. 

knutselen sneeuwpop peulvruchten zaden

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Winter knutselen met gedroogde peulvruchten en zaden: sneeuwpop en ster
----------------------------------------------------------------------------------------------------------   
Gedroogde zaden zoals maïs
Gedroogde peulvruchten zoals bonen en erwten
Alleslijm
Potlood / stift 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Simpele manier

Er zijn veel verschillende manieren om de zaden op te plakken. De eerste manier is het meest eenvoudig en erg geschikt als je met kleine kinderen wilt knutselen: Smeer wat lijm op het stukje karton of papier en plak willekeurig de zaden en peulvruchten erop. Gewoon plakken wat je leuk vindt. Niets moet, alles mag. Voor je het weet heb je een schilderij gemaakt van zaden en peulvruchten.    

Figuur tekenen 

Een tweede manier is om een vorm of figuur te tekenen en dit te beplakken met zaden en peulvruchten. De getekende figuur of vorm zie je uiteindelijk niet meer terug. 

Mijn vriend en dochter (nou ja, zij heeft verteld wat hij moest tekenen;)) hebben eerst een figuur op hun kartonnetje getekend en vervolgens hebben ze lijm gesmeerd op hun tekening. Hierop hebben ze de zaden en peulvruchten geplakt. Mijn vriend maakte een ster en mijn dochter een konijn al vind ik het ook wel op een hert lijken.

knutselen gedroogde peulvruchten en zaden

knutselen gedroogde peulvruchten en zaden

De derde manier is om juist het getekende figuur of de vorm in het zicht te houden. Dit vind ik zelf het mooiste. Voor het maken van de sneeuwpop heb ik eerst met potlood een groot en klein glas omcirkeld. Vervolgens heb ik de potloodlijnen overgetrokken met een benzinestift.

 
Het lijm heb ik alleen binnen de lijnen gesmeerd zodat je de getekende sneeuwpop blijft zien na het opplakken van de zaden en peulvruchten. Ik wilde eerste een sneeuwpop maken met een gezicht, maar de andere zaadjes waren te klein in vergelijking met de witte bonen. Gelukkig kan je alles zo er weer afhalen en opnieuw beginnen.


Nadat ik de sneeuwpop helemaal had beplakt met witte bonen heb ik met de benzinestift nog een hoed getekend. De hoed heb ik beplakt met mais. Natuurlijk moest de sneeuwpop ook een bezem hebben. Buiten heb ik daarom nog een takje gezocht. 
 
sneeuwpop gedroogde peulvruchten en zaden

 
 
 
Misschien ook leuk om te lezen 
 
 
  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten