Translate

Zoeken in deze blog

zondag 6 oktober 2013

Recept voor het maken van meringue


Benodigdheden:
- 3 eieren
- 120 gram poedersuiker 
- handmixer 
- mengkom
- 2 schaaltjes
- spuitzak met een grote vulmond 
- citroen

Verwarm de oven voor op 100˚C. Om te voorkomen dat de eiwitten niet stijf worden is het belangrijk dat alle hulpmiddelen die worden gebruikt vetvrij zijn. Dit kan met behulp van een citroen. Snij de citroen door het midden en wrijf zowel de kom, gardes, spuitzak, spuitmond en schaaltjes in met de citroen. Wrijf vervolgens alles schoon en droog met een stuf keukenpapier. 

Splits vervolgens de eieren één voor één. Stop het eigeel in een schaaltje en het eiwit in het andere schaaltje. Controleer of er geen eigeel bij het eiwit zit. Eigeel is namelijk vet en als er eigeel bij het eiwit komt dan zal er nooit een luchtig eiwitschuim ontstaan. Doe het eiwit vervolgens in de vetvrije kom. Herhaal dit voor de andere twee andere eieren. Door de eieren één voor één te splitsen wordt voorkomen dat alle eiwitten weg moeten worden gegooid als er per ongeluk toch eigeel bij het eiwit komt.

Klop nu de eiwitten met de handmixer stijf. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Blijf kloppen tot de suiker goed is opgelost en het eiwitschuim glanzend en stevig is. De kom moet op de kop kunnen worden gehouden zonder dat het eiwit er uitloopt. 

Vul de spuitzak met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier bedekte bakblik mooie rozetten van schuim. Eventueel kan ook met een lepel kleine bergjes worden gemaakt. Zorg dat er ruimte tussen de bergjes zit.

Zet de bakplaat met de meringues in het midden van de oven en bak de meringues in circa 45 minuten gaar. Schakel vervolgens de oven uit en laat de meringues in de oven staan tot dat de oven volledig is afgekoeld (ca. 4 uur). Laat de meringues vooral niet bruin worden. De meringues moeten namelijk meer uitdrogen dan bakken. 
 




Misschien ook leuk om te lezen




Gewoon mooi 'om te doen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten