Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 10 september 2015

#Groener doen #Groente en fruit van het seizoen



Na mijn (inmiddels) meerdere bezoeken aan de verpakkingsloze winkel ben ik aan het dubben over mijn volgende groene stappen. Ik heb mijn vriend voorgesteld om een andere toiletpot te kopen die minder water verspeelt. Hij vindt het gelukkig een goed idee om een andere toiletpot aan te schaffen, maar hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. De komende tijd gaan we even goed de folders in de gaten houden van de bouwmarkten.

Het vervangen van de toiletpot staat dus inmiddels op onze 'to do list'. Vervolgens ben ik verder gaan nadenken over dingen die makkelijker uitvoerbaar zijn en minder prijzig. Al snel moest ik weer denken aan mijn bezoek aan Opgeweckt Noord. Het is natuurlijk veel beter om zo veel mogelijk producten uit de regio te kopen en dus groente en fruit van het seizoen te eten. Groente en fruit van het seizoen is vaak ook goedkoper en veel lekkerder. 


Op internet zijn vele websites te vinden waar precies wordt beschreven welke groente en fruit je het beste kunt kopen in welk seizoen. Ik vond zelf de groente- en fruitkalender van Velt heel overzichtelijk. Je kunt het overzicht hier vinden. Je moet wel even naar onderen scrollen, want het overzicht staat op de tweede pagina.

Zelf heb ik het lijstje uitgeprint en in een keukenkastje opgehangen. Nu kan ik in een oogopslag zien welke groente en fruit ik het beste kan kopen. Het lijstje geeft ons ook vaak inspiratie om te bedenken wat we 's avonds kunnen eten.

In september zijn de volgende groentes volop verkrijgbaar:
 
aardappel, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, mais, paddenstoelen, paksoi, paprika, pompoen, prei, prinsessen-boon, raap(steel), radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, snijboon, spinazie, spitskool, tomaat, ui, venkel, warmoes, waterkers, witte kool, wortel.

En de volgende fruitsoorten:  
appel, braam, druif, framboos, kiwibes, meloen, nectarine, peer, perzik, pruim,vijg. 



Misschien ook leuk om te lezen: 




Bezoek aan Opgeweckt Noord 





Recept appel bramen crumble  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten