Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 17 oktober 2014

Herfst in de moestuin - oktober 2014


Hoewel er maar geen einde aan de zomer lijkt te komen, ze voorspellen namelijk opnieuw mooi weer voor dit weekend, heeft de herfst toegeslagen in mijn moestuin. 


Er komen nog wel courgettes aan de plantjes maar ze worden niet meer zo groot en het duurt langer voordat ze oogstbaar zijn. Afgelopen week heb ik nog wel een aantal pompoenen en kalebassen kunnen oogsten. Ik vermoed dat dit echt de laatste keer was. De plantjes zien er slecht uit.



De kolen zaten helaas onder de rupsen. We laten ze maar staan. Ik ben benieuwd hoeveel vlinders we in het voorjaar zullen hebben.


De bramenstruik geeft nog steeds nieuwe vruchten en ook de appels zijn bijna oogstbaar. De appelboom stond zelfs 3 weken geleden opnieuw in bloei. Bijzonder!





Aan de frambozenstruik zitten ook nog steeds veel vruchten, maar de frambozen zijn helaas door de regen wat waterig van smaak.
 

Ik kan echt terugkijken op een geweldig jaar in de moestuin.  Allemaal nieuwe dingen uitgeprobeerd. Dit ook dankzij de (nieuwe) buurman die graag zijn plantjes met mij deelt. Van hem heb ik reuze uien en kolenplantjes gekregen. De uien hadden helaas last van de droogte waardoor ze gingen schimmelen. De uien zijn hierdoor helaas niet zo groot geworden als de buurman had gewild. 

 

Dit jaar ook voor het eerst doperwten gezaaid en geoogst. Wat zijn die heerlijk uit eigen tuin! Ik denk dat ik de erwten volgend jaar wel eerst in mijn minikas ga zaaien in plaats van direct in de moestuin. Afgelopen jaar heb ik dit ook gedaan met de courgette-, pompoen en kalebasplantjes. Groot succes! De plantjes kunnen veel beter tegen aanvallen van slakken als ze al wat groter zijn.






Misschien ook leuk om te lezen:



Gewoon mooi - gasten in de tuin






Een blik in de moestuin - september 2013

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten