Translate

Zoeken in deze blog

maandag 31 augustus 2015

Aardbei meringuegebakjes met mascarpone


Om heel eerlijk te zijn, de natuur laat merken dat de herfst in aantocht is. Hoe heerlijk ik de herfst ook vind, de zomer mag van mij nog wel even aanhouden. Nou ja, wie weet krijgen we wel een prachtige nazomer dit jaar. Hieronder een recept voor aardbei meringuegebakjes met
mascarpone. Zowel op de markt als in de supermarkt, zijn op dit moment nog steeds heerlijke Nederlandse aardbeien verkrijgbaar. Het einde van het seizoen begint helaas wel te naderen. Gelukkig kunnen de aardbeien worden vervangen door een ander soort fruit van het seizoen. In september zijn bijvoorbeeld frambozen en bramen nog volop verkrijgbaar.

Benodigdheden voor 6 gebakjes:
- 40 gram suiker
- 40 gram poedersuiker
- 2 eieren
- bakje mascarpone
- bakje aardbeien
- munt (voor garnering)
- (vanillesuiker)
- spuitzak
- ovenpapier
- groot glas
- potlood of pen 
- mengkom
- mixer

Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg het ovenpapier op een bakplaat. Teken 6 cirkels op het bakpapier met behulp van een groot glas. Laat tussen de cirkels een paar centimeter ruimte over, want het schuim zal tijdens het bakken nog licht uitzetten. 


Breek één voor één de eieren. Zorg dat het eigeel niet bij het eiwit komt, omdat de eiwitten dan niet meer willen opstijven. Eigeel is namelijk vet. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix de eiwitten totdat ze stijf zijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje het suiker toe. Wacht met toevoegen van nieuw suiker totdat het vorige is opgelost. De eiwitten zijn stijf genoeg geklopt als de kom op de kop gehouden kan worden.

Vul de spuitzak. Spuit vanuit het midden de cirkels op het bakpapier. De buitenste rand moet minimaal 3 lagen bevatten zodat er een rand ontstaat.




Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de meringuegebakjes 45 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven uit. Laat de oven helemaal afkoelen voordat je de meringuegebakjes uit de oven haalt (minimaal 3 uur).

Laat de mascarpone op kamertemperatuur komen en klop het los. Voeg eventueel naar smaak vanillesuiker toe. Zelf heb ik dit niet gedaan omdat wij de meringue en de aardbeien al zoet genoeg vonden.

Verwijder de kroontjes uit de aardbeien en snij ze doormidden. Leg een meringuegebakje op een bordje en vul het met de mascarpone. Leg hierop de aardbeien en garneer met een takje munt.

Smaklig måltid!




Misschien ook leuk om te lezen 



Meringue-semifreddo met frambozen





Opgeweckt Noord  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten