Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 6 oktober 2015

#Groener doen #2 #JA-NEE sticker


Een paar geleden postte ik al een bericht op mijn blog over het opzeggen van de Telefoongids/ Gouden Gids. Vandaag een bericht die hier op lijkt, namelijk het stopzetten van huis-aan-huisbladen en/of reclame.

Zelf vind ik het heerlijk om door foldertjes te bladeren. Ik doe vaak leuke ideeën op voor de inrichting van ons huis en weet daarna ook bij welke winkel ik welke aanbieding kan halen. Het is alleen super zonde dat je een heel pakket met papier na 1x doorbladeren weggooit. Gelukkig heb ik inmiddels veel milieuvriendelijke alternatieven gevonden. Ik bekijk nu folders via een app op mijn telefoon of op de Ipad. Zelf heb ik de app ‘reclame folder’ gedownload, maar er zijn ook andere soortgelijke apps te vinden. Geen hypermoderne telefoon of tablet tot je beschikking? Geen nood. Het is ook mogelijk om via bijvoorbeeld de website www.reclamefolder.nl de folders online door te bladeren. Het voordeel van het online bekijken van de folders is dat je heel gericht kunt zoeken naar een bepaalde aanbiedingen. Je typt het product in waar je naar op zoek bent en vervolgens krijg je in no time te zien of een product in de aanbieding is en bij welke winkel.

Als je net als wij geen reclamefolders meer wilt ontvangen dan kun je een 'ja-nee' of 'nee-nee' sticker op je brievenbus plakken. De stickers zijn te verkrijgen bij de gemeente. Met de ‘nee/nee’ sticker ontvang je zowel geen ongeadresseerde reclame als huis-aan-huisbladen meer. Met een ‘ja/nee’ sticker geef je aan dat je geen ongeadresseerde reclame en folders meer wilt ontvangen, maar nog wel huis-aan-huisbladen. Wij hebben voor de laatste optie gekozen omdat we het wel leuk vinden om te lezen wat er allemaal in de buurt gebeurd. Natuurlijk kunnen we deze informatie ook digitaal vinden,maar op dit moment vinden we het fijner om een fysiek krantje te ontvangen. Het krantje kunnen wij vervolgens ook weer goed gebruiken om de open haard aan te steken.

Met de ‘ja/nee’ en ‘nee/nee’ sticker is het trouwens niet mogelijk om geadresseerde reclame stop te zetten. Geadresseerde reclame is reclame die op jouw naam staat. Hieronder valt ook reclame die gericht is aan ‘alle bewoners van dit adres’. Om deze reclame stop te zetten moet je naar de website van Postfilter.

Op deze website kun je aangeven welke reclame je nog wel wilt ontvangen en welke reclame je niet meer wilt ontvangen. Indien je klant van een bedrijf bent geweest dan moet je persoonlijk aan dit bedrijf doorgeven dat je geen reclame meer van hen wilt ontvangen. Door dit te doen maak je gebruik van je ‘recht van verzet’. Nog een hele klus dus:( De Consuwijzer heeft gelukkig een voorbeeldbrief geschreven die je hiervoor kunt gebruik. De brief vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten