Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 2 oktober 2015

Recept: chocoladebrokken met cranberry's en amandelen


Als ik kijk naar de recepten op mijn blog dan wordt het tijd voor een gezonde snack. De laatste weken ben ik mij namelijk aan het verdiepen in gezonder eten. Van een collega heb het boek De Zandloper en het boek De mooie voedselmachine te leen

Inmiddels ontbijt ik elke ochtend met havermout en eet ik veel minder suiker. Dit laatste lukt vooral omdat ik 's avonds niet meer hoef te studeren. Ik heb namelijk de slechte gewoonte om te gaan snoepen als ik moe ben en toch nog moet iets moet doen voor het werk of de studie. Of ik minder last van mijn darmen heb ik nu ik minder brood eet, weet ik eigenlijk niet. Wel heb ik het gevoel dat ik minder behoefte heb aan tussendoortjes.

Hieronder een recept voor een snack waar je in ieder geval geen hyper van krijgt en dat past binnen de visie van de Zandloper. 

Recept: Chocoladebrokken met cranberry's en amandelen

Benodigdheden:
- 250 gram extra puren chocolade (>70%)
- 100 gram 
cranberry's*
- 100 gram ongezouten amandelen*
- pan
- kom
- bakblik 20 bij 30 cm
- ovenpapier


Snijd de amandelen in kleinere stukken of gebruik hiervoor een keukenmachine.

Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een pan op het vuur te zetten met een ruime laag water. Breng het water aan de kook. Zet de kom nu op de pan. Belangrijk is dat het water de onderkant van de kom niet raakt. Breek de chocolade in stukken en laat het smelten.
Roer de chocolade door als het volledig is gesmolten. Draai het vuur uit. Leg nu 2 handjes vol 
cranberry's en amandelen apart. Voeg de rest van de cranberry's en amandelen toe aan de chocolade.

Leg het ovenpapier op de bakblik en stort hier de gesmolten chocolade op. Zorg dat het gelijkmatig verdeelt is over de bakblik. Verdeel nu de rest van de amandelen en 
cranberry's over de gesmolten chocolade.

Zet de bakblik 4 uur in de koelkast. Als de chocolade is afgekoeld dan kun je de chocolade in stukken breken. De chocoladebrokken kunnen het beste worden bewaard in een goed afgesloten trommel. Bewaar de chocoladebrokken niet in de koelkast.



 
* = dit recept levert goed gevulde chocoladebrokken op. Mocht je liever iets minder gevulde chocoladebrokken willen maken dan kun je er ook voor kiezen om 75 gram amandelen en 75 gram cranberry's toe te voegen. 




Misschien ook leuk om te lezen 




Herfstbroodje met peer en blauwe kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten