Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 10 oktober 2015

Nieuw tv-programma: BinnensteBuiten



Deze week heb ik een nieuw televisieprogramma ontdekt waar ik helemaal blij van word: BinnensteBuiten. In dit programma krijg je een blik in het leven van mensen die duurzaam leven. De onderwerpen zijn erg divers. Per aflevering komen er drie verschillende onderwerpen aan bod waarin wordt afgewisseld tussen onder anderen duurzaam wonen, eten en tuinieren. 
Afgelopen maandag ging de aflevering onder anderen over Siemen die oesterzwammen kweekt op koffiedik in een oud zwembad. Dinsdag werd er wild geplukt door chef-kok Sander Louwerens en culinair specialist Alain Caron. Na het plukken werden er gerechten gekookt met de gevonden ingrediënten. Chef-kok Sander heeft een tijdelijke pop-up restaurant geopend in een oude parkeergarage. 

Donderdag zagen we de ecologische moestuin De nieuwe ronde, die net buiten Wageningen ligt. Mensen kunnen daar een lidmaatschap afsluiten en vervolgens mogen ze dan een heel jaar zelf hun groente en fruit oogsten. Geweldig om te zien met hoeveel passie deze 2 boeren het land bewerken en hoe blij de klanten zijn. De natuur bepaalt wat er die week op tafel staat.

Tot slot gister een tour door het duurzame huis van de familie Beijk. Deze familie heeft onder anderen een schuur gebouwd van restmateriaal gevonden op Marktplaats. 


Ik doe door het programma veel inspiratie op. Hoe lastig is het eigenlijk om zelf oesterzwammen te kweken op koffiedik? Wordt vervolgd;)

Uitzending gemist? Terugkijken kan
hier


Binnenste buiten komt dagelijks op npo2 om 18:45 uur.




Misschien ook leuk om te lezen 


#Groener doen # 2 # JA- NEE sticker 



    Recept: chocoladebrokken met cranberry's en amandelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten