Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 17 april 2018

De eerste citytrip met onze baby


Zowel mijn vriend als ik zijn gek op reizen. Tijdens de kerstvakantie gingen we voordat onze dochter werd geboren altijd op reis en ook nu wouden we graag een paar dagen weg. Alleen wat is een goede bestemming met een baby van 10 weken?

Wel of niet naar het buitenland?

We kozen na wat dubben om wel in Nederland te blijven, omdat het toch de eerste vakantie was met onze kleine meid. Mijn vriend had het er wel eens over gehad om een weekendje naar Breda te gaan omdat we hier nog nooit waren geweest en het hem een gezellige stad leek. Een mooi moment om hier gehoor aan te geven.


Vervoer

In eerste instantie wouden we met de auto naar Breda, omdat dit ons praktischer leek en we meer mee konden nemen. Uiteindelijk zijn we toch met de trein van Groningen naar Breda gereisd, omdat het ons gezelliger leek. Qua bagage hadden we 1 grote backpack mee en de kinderwagen zodat onze dochter hier in kon slapen.


Overnachten

Toen we de reis naar Breda wouden boeken wisten we niet goed wat we moesten boeken qua accommodatie. Normaal gingen we altijd naar een hotel als we een weekendje weg gingen. Nu leek dit ons minder geschikt omdat de wanden vaak erg dun zijn in een hotel. Als je kleintje huilt wil je je nu eenmaal niet steeds bezwaard voelen ten opzichte van andere gasten. Zij zijn immers ook op vakantie.

We besloten om via Airnbn iets te boeken. We kwamen uit op een leuke woning in de binnenstad van Breda. De huurster gaf op de website aan dat baby's welkom waren maar voor de zekerheid hadden we toch nog een mail gestuurd. Het bleek dat we geluk hadden en de huurster op vakantie was op het moment dat wij in haar huis verbleven. We hadden nu niet alleen een (slaap)kamer maar het hele huis tot onze beschikking.

Achteraf waren we hier super blij mee omdat onze dochter net in een sprongetje zat toen we in Breda waren en heel veel huilde. Nu hoefden we geen rekening te houden met andere gasten en konden we zelf koken.

Uiteten 

Tijdens de vakantie zijn we voor het eerst weer uiteten geweest met onze kleine meid er bij. Het werd een snelle pizza. Ik denk niet dat ik eerder zo snel een pizza heb opgegeten, maar het ging zo goed dat we zelfs nog een kop koffie na durfden te bestellen.

De andere 2 avonden hebben we van heerlijke kipmaaltijden gesmuld van Kippie Breda, omdat onze dochter heel huilerig was. We hoefden de gerechten alleen maar even op te warmen in de oven dus super makkelijk en vakantieproof.

Breda

Breda vonden we een leuke stad om een paar dagen te verblijven. Je hebt een lange winkelstraat waar je leuk kan winkelen en er zijn heel veel cafés en restaurantjes waar je terecht kunt voor een versnapering. Ook leuk aan Breda is dat je met de trein binnen een uur in Antwerpen bent. In januari was hier nog steeds een kerstmarkt en solden (uitverkoop).


Zomervakantie

Ons weekendje weg is zo goed bevallen dat we voor de zomervakantie internationale treintickets hebben geboekt en richting Berlijn en Polen gaan reizen. Ook hebben we besloten om weer appartementen te boeken met een eigen keuken zodat we niet verplicht elke avond uiteten hoeven. Ook hebben we gekozen voor appartementen met een aparte leef- en slaapgedeelte zodat onze dochter op bed kan als ze moe is en wij nog even op kunnen blijven😉


Misschien ook leuk om te lezen



Ons kleine wondertje is geboren



Kamperen bij natuurcamping in de boomgaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten