Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 26 april 2018

Inpaklijst voor vakantie met baby van 10 weken in Nederland


Als je een paar dagen weg gaat met je kleine koter is het altijd lastig om te bedenken wat je nu precies moet meenemen. Zelf waren we in de eerste week van januari een paar dagen met onze dochter naar Breda.

Alles bij ons?

De belangrijkste dingen hadden we bij ons zoals kleertjes en dekentjes. Toen we naar Breda gingen gaf ik nog volledig borstvoeding dus om voeding hoefden we niet te denken. Natuurlijk waren we ook een paar dingen vergeten zoals shampoo voor onze dochter (maar ook voor onszelf;))

We een paar dingen bij ons die we achteraf gezien niet hebben gebruikt zoals de babyfoon en de draagzak. De babyfoon was niet nodig omdat we haar goed konden horen zonder babyfoon. De draagzak wouden we wel een keer gebruiken maar toen hadden we de draagzak net in ons vakantiehuis laten liggen. Aangezien beide items niet super veel ruimte innemen zou ik beiden de volgende keer wel weer meenemen. Van te voren is het altijd lastig inschatten of een babyfoon handig is maar de draagzak kan super handig zijn als ons kleine meisje ontroostbaar is. 

Ook hadden we veel te veel kleertjes bij ons maar van te voren weet je natuurlijk nooit of je kindje veel gaat overgeven of de boel een paar keer onder poept. Ik heb dan liever te veel mee dan te weinig. Zelf trekken we onze dochter niet elke dag schone kleren aan als dat niet nodig is. 

Inpaklijst 4 daagse citytrip baby 10 weken

Hieronder een lijstje die ik gemaakt heb na onze 4 daagse citytrip naar Breda. Onze dochter was toen 10 weken oud en kreeg nog volledige borstvoeding. Wij hoefden dus geen flessen, voeding en een flessenborstel mee te nemen.


Kleding

4 broekjes
5 shirtjes
5 rompers
2 paar sokken
2 slaapzakken
muts/ petje
handschoenen
jas/ skipak
zwembroekje

Verzorging

30 luiers
nieuwe pak luierdoekjes
thermometer + watten en alcohol
zetpillen 60mg
babyshampoo
10 normale hydrofiele luiers
2 grote hydrofiele luiers (douchen en op matras)
1 (hydrofiele)handdoek
1 washandje
crème voor billetjes

Slapen

2 spenen + spenenketting
babyfoon
Nijntje knuffel
campingbedje
3 (fleece)dekentjes

Overige

draagzak
kinderwagen
paspoort (bezoek Antwerpen)



Misschien ook leuk om te lezen



De eerste citytrip met onze baby 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten