Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 5 oktober 2012

Recept kokoscake met citroen

 

De cake rook zo heerlijk in de oven dat ik bang was dat de smaak alleen maar kon tegenvallen. Dit was gelukkig niet het geval. Hieronder het recept.

Benodigdheden:
- 200 gram bloem
- 200 gram (zachte) boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 citroen (liefst biologisch, omdat de schil ook wordt gebruikt) 
- 40 gram kokosrasp + extra om de bovenkant te bestrooien
- scheutje kokosmelk
- taartvorm 26 cm (kleiner of groter kan ook)
- handmixer 

1) Verwarm de oven voor op 150˚C. Snij de boter in stukjes en doe de boter vervolgens in een kom. Voeg de suiker toe en klop alles met de handmixer totdat er een romig mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe als de vorige goed is opgenomen. Zeef de bloem en voeg dit ook toe. Roer nu met een spatel het geheel door.

2) Rasp de schil van een halve citroen en voeg dit toe aan de mix. Let op dat je alleen het gele raspt en niet het witte, omdat het witte bitter is. Pers nu een halve citroen uit en voeg 1 eetlepel citroensap toe aan de mix. Voeg als laatste 40 gram kokosrasp en een scheutje kokosmelk toe. Zorg ervoor dat de mix niet te nat wordt. Roer nogmaals met een spatel het geheel door.

3) Vet de taartvorm in met boter. Giet de cakemix in de taartvorm*. Plaats de taartvorm op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cake in circa 60 minuten gaar. Door een satéprikker in de cake te prikken kun je controleren of de cake echt gaar is. De cake is gaar als er geen cake aan het stokje blijft plakken.

4) Haal de cake uit de oven en laat het in de taartvorm 15 minuten afkoelen. Snij eventueel de randen van de cake los en verwijder de vorm. Strooi met een grove zeef, lepel of gewoon met je handen, kokosrasp over de bovenkant van de cake. Laat de cake nu verder afkoelen of serveer lauwwarm.

Bon appétit!

* Als je bang bent dat de cakemix misschien uit de taartvorm lekt doe dan een stuk bakpapier in de taartvorm of bak de cake in een cakevorm. 





Misschien ook leuk om te lezen: 



Citroenbrownies



Chocolademuffin met frambozen
 


Peer tarte tatin met sinaasappel en gember

2 opmerkingen:

  1. De cake is echt heerlijk! Ik heb de cake gedeeld met mijn familie en de buren. De letterlijke woorden van mijn 'echte' Groningse buurman: "De cake was heul heul lekker!".

    BeantwoordenVerwijderen