Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 22 november 2013

Meringue-semifreddo met frambozen



Tijdens onze vakantie in Italië hebben we genoten van de Italiaanse keuken. Naast heerlijke pizza's en anti-pasti gerechten hebben we ook verschillende toetjes uitgeprobeerd. Mijn favoriet was meringue-semifreddo.
Toen we thuiskwamen ben ik direct begonnen met experimenteren. Hieronder mijn recept voor meringue-semifreddo met frambozen. 

Benodigdheden voor 8 à  10 plakken:
- meringue (ook te koop bij bijvoorbeeld de V&D)
- 500 milliliter slagroom 
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 150 gram frambozen
- mixer
- 3 kommen 

Vet een cakeblik in en bekleed de vorm met plastic folie. De folie helpt bij het serveren om de semifreddo gemakkelijk uit de vorm te krijgen. Verkruimeld de helft van de merinque fijn. Bekleed de bodem van de cakeblik met de fijngemalen meringue en druk goed aan. 

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. De kom moet ondersteboven gehouden kunnen worden zonder dat de eiwitten er uit lopen. 

Klop in een tweede kom de room stijf. Klop als laatste de eierdooiers samen met de suiker tot een bleke en luchtige massa. 

Meng het eiwitschuim voorzichtig met het eigeelschuim. Meng vervolgens het room er door. Roer niet langer dan nodig is, zodat het mengsel luchtig blijft. 

Giet nu de helft van het mengsel in de cakevorm. Verdeel hier volgens de frambozen over heen. Giet nu de rest van het mengsel over de frambozen. Egaliseer de bovenkant. Zet het gerecht een nacht in de diepvries (minimaal 4 uur). 

Voor het serveren 
Haal de meringue-semifreddo uit de diepvries en zet in de koelkast. Verkruimel de overgebleven meringue grof. Haal de meringue-semifreddo uit de koelkast en verdeel de verkruimelde meringue over de bovenkant. Druk licht aan. Trek met behulp van het plastic de meringue-semifreddo uit de vorm en zet op een groot bord. Snij de semifreddo in 8 à 10 plakken. 

Buon appetito!





Misschien ook leuk om te lezen


Recept voor het maken van merinque

Geen opmerkingen:

Een reactie posten