Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 17 september 2014

Recept: Appel bramen crumble

  

Hoewel crumble het hele jaar gegeten kan worden is het voor mij wel echt een gerecht die ik maak ik de herfst en in de winter. Met de herfst voor de deur de hoogste tijd om een crumble te maken van alle bramen die ik heb kunnen oogsten dit jaar. Door de verhuizing hadden we de
bramenstruik helemaal kort gesnoeid en dat blijkt een hele goede zet geweest te zijn. Nog nooit zo veel bramen kunnen oogsten. Hieronder een recept voor appel bramen crumble.

Benodigdheden voor 4 personen: 
1 grote Granny Smith appel
120 gram bramen
1 theelepel kaneel*

1 lepel honing
1 biologische sinaasappel

50 gram boter in kleine stukjes
100 gram bloem
30 gram suiker

4 kleine schaaltjes
 
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de schaaltjes in met boter. 

Boen de sinaasappel schoon en rasp het schil van de helft van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit.
 

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en doe de stukjes appel in een kom. Schenk over de stukjes appel een scheut sinaasappelsap. Voeg de bramen, honing, kaneel en de schil van de sinaasappel toe. Meng alles goed door elkaar. 

Meng het bloem met de boter en het suiker. Kneed totdat er niet al te kleine kruimels ontstaan. 


Verdeel het fruit over de 4 schaaltjes en druk licht aan. Verdeel vervolgens de kruimels over het fruit. Druk ook de kruimels even aan zodat er meer op kan. Bak de crumble ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant bruin en krokant is. 
 

Heerlijk in combinatie met ijs, gele vla of crème fraîche.

Eet smakelijk! 


*Mocht je niet zo van kaneel houden, gebruik dan een halve theelepel.


Misschien ook leuk om te lezen:

 



recept gevulde broodjes met appel en rozijnen



gewoon mooi - eerste tekenen van de herfst
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten