bramenstruik helemaal kort gesnoeid en dat blijkt een hele goede zet geweest te zijn. Nog nooit zo veel bramen kunnen oogsten. Hieronder een recept voor appel bramen crumble.
Benodigdheden voor 4 personen:
1 grote Granny Smith appel
120 gram bramen
1 theelepel kaneel*
1 lepel honing
1 biologische sinaasappel
50 gram boter in kleine stukjes
100 gram bloem
30 gram suiker
4 kleine schaaltjes
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de schaaltjes in met boter.
Boen de sinaasappel schoon en rasp het schil van de helft van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en doe de stukjes appel in een kom. Schenk over de stukjes appel een scheut sinaasappelsap. Voeg de bramen, honing, kaneel en de schil van de sinaasappel toe. Meng alles goed door elkaar.
Meng het bloem met de boter en het suiker. Kneed totdat er niet al te kleine kruimels ontstaan.
Verdeel het fruit over de 4 schaaltjes en druk licht aan. Verdeel vervolgens de kruimels over het fruit. Druk ook de kruimels even aan zodat er meer op kan. Bak de crumble ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant bruin en krokant is.
Eet smakelijk!
*Mocht je niet zo van kaneel houden, gebruik dan een halve theelepel.
Misschien ook leuk om te lezen:
recept gevulde broodjes met appel en rozijnen
gewoon mooi - eerste tekenen van de herfst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten