Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 4 februari 2016

Fotodagboek januari


Wauw en dan is het al weer februari! Tijd om terug te kijken op de eerste maand van 2016.


Oud en nieuw
 
Het jaar sloten we af met het bakken van oliebollen bij mijn schoonouders en begonnen we met vuurwerk en champagne bij mijn ouders en de buren van mijn ouders. Sinds een paar jaar kopen een aantal buren, nou ja vooral de mannen, gezamenlijk vuurwerk. Heel gezellig om samen het vuurwerk af te steken en te bewonderen. 




Ijzel            

Het nieuwe jaar begon hier glibberig in het noorden. Op maandag 4 januari ging ik vol frisse moed aan het werk en waarschuwden studenten al voor het naderende code rood voor de komende dagen. Ik dacht eigenlijk dat het wel mee zou vallen, maar uiteindelijk lag het sociale leven hier 3 dagen stil. Ik schreef er de blog ijzelvrij & schaatsen over de weg over. Na het glibberen mochten we een week er na genieten van sneeuw. 


Hardlopen

 
Sinds ongeveer een jaar proberen we 1x per week hard te lopen. We hadden ons voorgenomen om direct naar de kerstvakantie weer te gaan hardlopen, maar door de ijzel stonden we het onszelf toe om nog een weekje te spijbelen. De week er na lag er uiteindelijk sneeuw, maar heel stoer vond ik zelf, gingen we toch hardlopen. Ik begon heel voorzichtig, maar uiteindelijk bleek het helemaal niet zo glad te zijn. Heel bijzonder dat je al rennend minder last hebt van de gladheid dan gewoon lopend
.


Groningen van boven 
 
Voor mijn werk had ik samen met een collega een afspraak bij Duo. Een heel leuk en interessant gesprek en we kregen op verzoek ook nog een rondleiding dor het gebouw. We hadden erg veel geluk dat we ook even in de vergaderzaal op de hoogste etage mochten kijken. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Groningen. 





Dromen over de vakantie
 
Op een regenachtige zondagmiddag maakten we een fotoboek van onze vakanties naar Lapland, Sri Lanka en Istanboel. We waren al een tijdje aan het dubben over een nieuwe vakantiebestemming voor de zomer. We hadden eerst bedacht om naar Indonesië te gaan. Vervolgens werd het Japan, maar uiteindelijk werden we er allebei niet blij genoeg van en wouden we toch het liefste naar Centraal of Zuid-Amerika. Op YouTube hebben we heel veel filmpjes gekeken over verschillende landen en 2 weken geleden hebben we de knoop doorgehakt: het wordt Peru. Inmiddels hebben we ook de Inca trail geboekt. Zo veel zin in! De bedoeling is dat we Peru combineren met Bolivia, zodat we ook de zoutvlakten kunnen bezoeken. 


Familie gezelligheid  

Bij mijn 'grote' kleine broertje en zijn vriendin gingen we eindelijk hun nieuwe keuken bewonderen. We waren dit al een paar weken van plan, maar het kwam er steeds niet van. Met kerst vertelden ze over hun nieuwe aanwinst: een Pizzarette. Natuurlijk wilden wij dat ook wel even uitproberen. Heel gezellig om aan tafel allemaal je eigen pizzaatje te beleggen. Je moet wel even geduld hebben voordat de pizza echt krokant is. Mijn vriend was al 2 dagen grieperig en werd die avond steeds zieker. We gingen daarom op tijd naar huis.

 
Het laatste weekend van januari stond in het teken van het schoonmaken van het huis, de eerste klusjes in de tuin en kwamen mijn ouders gezellig op de koffie. We speelden het spel Party & co. Het was lang geleden dat ik zo heb gelachen. In 30 seconden iets tekenen of uitbeelden zorgt voor hilarische momenten. Helaas waren we allemaal niet goed in liplezen en zijn we uiteindelijk maar gestopt. Tijdens het spelen van Party &co maakte ik het volgende recept: pompoen-paprikastoof met eieren en brood uit de Allerhande. Vegetarisch, gezond en ruim voldoende voor vier personen. 

Party & co




Misschien ook leuk om te lezen: 

Kokosbonbon gemaakt met kokosolie

Zelf kokosbonbons maken met kokosolie

1 opmerking:

  1. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

    BeantwoordenVerwijderen