Ik kookte de kersen met wat suiker zacht voordat ik ze pureerde, maar je hoeft dit niet te doen. Je kunt de kersen ook pureren zonder te koken en wat honing toevoegen om ze te zoeten. De kwark heb ik niet gezoet maar je kan hier eventueel ook nog een scheut honing aan toevoegen. Of juist de kwark zoeten en de kersen niet. Opties genoeg dus;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kersen kwark ijsjes - 4 stuks
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 handjes kersen
kwark
2 theelepels suiker
ijsvormpjes
pan
Recept: kersen kwark ijsjes - 4 stuks
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 handjes kersen
kwark
2 theelepels suiker
ijsvormpjes
pan
staafmixer
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snijd de kersen doormidden en verwijder de pitten. Meng de kersen met het suiker en breng samen met 2 eetlepels water aan de kook. Laat de kersen 4 minuten doorkoken en laat afkoelen. Pureer de kersen met de staafmixer en schep in elke ijsvorm een schep gepureerde kersen. Roer de kwark door. Vul de ijsvormpjes met de kwark. Schep met een lepel de kers naar boven zodat er een streperig/ marmer effect ontstaat. Laat de kersen-kwarkijsjes 3 uur opstijven in de diepvries.
Snijd de kersen doormidden en verwijder de pitten. Meng de kersen met het suiker en breng samen met 2 eetlepels water aan de kook. Laat de kersen 4 minuten doorkoken en laat afkoelen. Pureer de kersen met de staafmixer en schep in elke ijsvorm een schep gepureerde kersen. Roer de kwark door. Vul de ijsvormpjes met de kwark. Schep met een lepel de kers naar boven zodat er een streperig/ marmer effect ontstaat. Laat de kersen-kwarkijsjes 3 uur opstijven in de diepvries.
Misschien ook leuk om te lezen
Recept: kersentiramisu met chocolade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten