Translate

Zoeken in deze blog

zondag 10 april 2022

Lente paastaart: vogelnestjetaart met wortel

worteltaart vogelnest

Deze worteltaart gedecoreerd met een vogelnestje is de perfecte taart om de lente te vieren maar ook erg leuk om te maken voor Pasen. Hieronder een beschrijving welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de worteltaart maakt. Voor het maken van de taart gebruikte ik elitehaver. Dit is een mix van noten en rozijnen maar je kunt elke notensoort gebruiken die je lekker vindt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: lente paastaart worteltaart met vogelnestjes  
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 biologisch citroen
100 gram ongezouten noten
125 gram roomboter
170 gram donkere bastaardsuiker
2 grote eieren (L)
180 gram wortels
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koekkruiden
1/2 theelepel zout
200 gram naturel roomkaas
Tijm of tuinkers
Chocolade eitjes
Taartvorm 20 cm
Bakpapier
Handmixer of keukenmachine

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden. Spoel de citroen af en dep droog. Rasp het gele gedeelte van de citroen en pers de citroen daarna uit. Hak de noten grof met een mes of met behulp van een keukenmachine.

Klop de boter met behulp van een handmixer of keukenmachine samen met de suiker glad. Klop de eieren er vervolgens 1 voor 1 door.

Spoel de wortels schoon en snijd de bovenkant eraf. Rasp de wortels grof. Schep de geraspte wortel bij het suiker-boter-eieren mengsel. Voeg ook de noten, de citroenrasp en citroensap toe en roer door. Zeef de bakmeel boven de kom en voeg de koekkruiden en zout toe. Roer door.

Bekleed de bakblik met bakpapier of smeer in met boter. Schep het beslag in de vorm en zet de bakblik in het midden van de oven. Bak de worteltaart in ongeveer 70- 75 minuten gaar. Met behulp van een satéprikker kun je controleren of de worteltaart gaar is. Als de prikker schoon uit de worteltaart komt dan is de taart gaar.

Verwijder de bakvorm en laat de worteltaart volledig afkoelen. Roer vervolgens de roomkaas door en strijk over de bovenkant van de worteltaart. Knip wat takjes van de tijm of tuinkers en vorm hier een nestje van. Leg het nestje op de bovenkant van de worteltaart. Vul het nestje met een paar eitjes en klaar is je worteltaart.

worteltaart vogelnest

worteltaart met vogelnest

worteltaart met vogelnest



Misschien ook leuk om te lezen



Kinderboeken tip: Vrolijk Pasen!
 

 


Chocolade vogelnestjes van chocolade flikken 




Hier vind je alle blogs met thema #Pasen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten