Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 6 juli 2017

Recept: zelfgemaakte tompouce met Zwitserse room en aardbeien


Ik had nooit verwacht dat een zelfgemaakte tompouce zo lekker is. Normaal koop ik tompouces altijd kant-en-klaar maar nu ben ik om. Een zelfgemaakt tompouce is zo heerlijk krokant en met een paar verse aardbeien is het echt smullen geblazen. 

Op een tompouce hoort natuurlijk Zwitserse room. Je maakt Zwitserse room door slagroom toe te voegen aan banketbakkersroom. Zelf heb ik weinig ervaring met het maken van het banketbakkersroom dus ik heb het recept van Laura's bakery gebruikt als uitgangspunt. Persoonlijk vond ik de Zwitserse room op basis van haar recept iets te zoet dus ik heb de ingrediënten nog wat aangepast. Hieronder wat je nodig hebt voor 4 zelfgemaakte tompoucen met Zwitserse room en aardbeien. Je houdt op basis van dit recept wel Zwitserse room over. Het Zwitserse room is heerlijk als toetje met een beetje yoghurt en vers fruit.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: zelfgemaakte tompouce met Zwitserse room en aardbeien 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------   
35 gram bloem
3 eidooiers
350 ml melk + 2 eetlepels extra 
50 gram suiker
1 vanillestokje 
4 plakjes bladerdeeg 
(kleine) aardbeien 
100 gram poedersuiker 
eetlepel water 
250 ml slagroom
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laat 4 plakken bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem. Roer in een kom de bloem met de eidooiers en 1 à 2 eetlepels melk tot een papje. Roer voorzichtig door om klontjes te voorkomen. 

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg met behulp van een mes uit het vanillestokje. Breng de melk samen met de vanillemerg aan de kook. 

Roer het eiermengsel goed door en voeg beetje voor beetje het hete melk toe. Blijf steeds goed roeren. Giet nu alles terug in het pannetje. Breng het opnieuw aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Het mengsel wordt steeds dikker en gaat steeds meer op banketbakkersroom lijken. Voeg de suiker toe als het room kookt en blijf roeren totdat het suiker volledig is opgenomen. Haal de pan van het vuur en zeef eventueel banketbakkersroom als klontjes in zitten.

Giet de banketbakkersroom in een grote schaal. Dek de banketbakkersroom af met een stukje plastic folie om velvorming te voorkomen. Laat de banketbakkersroom nu iets afkoelen en zet de schaal daarna in de koelkast om verder af te laten koelen en om de te laten indikken. 

Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en verwijder het papiertje. Prik met een vork een paar gaten in de plakken bladerdeeg. Hoe meer gaten je prikt, hoe minder de bladerdeeg zal rijzen tijdens het afbakken. Bak de plakjes bladerdeeg in het midden van de oven in ongeveer 10 -15 minuten bruin. Haal de plakken bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 

Om Zwitserse room te maken klop je eerst de slagroom stijf. Roer de slagroom dan voorzichtig door de banketbakkersroom. Zet het Zwitserse room daarna nog even in de koelkast. Meng de poedersuiker met water. Zorg dat je een dik glazuur hebt zodat het niet van de tompouces afloopt. Smeer op 4 plakken bladerdeeg het glazuur. Spoel de aardbeien af en dep ze droog. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Leg op elke tompouchedakje met glazuur een halve aardbei. 

Vul een spuitzak met de Zwitserse room en spuit op 4 tompouce bodems Zwitserse room. Zet de aardbeien op de Zwitserse room met de snijkant naar buiten. Leg op elk tompouce een geglazuurde bovenkant en smullen maar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten