Gedroogde sinaasappelschijfjes zijn eenvoudig om te maken. Het enige wat je nodig hebt is geduld en een oven. Extra leuk is dat je huis ook nog eens heerlijk naar sinaasappel gaat ruiken tijdens het drogen van de sinaasappelschijfjes.
De gedroogde sinaasappelschijfjes kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt de sinaasappelschijfjes ophangen in de kerstboom maar je kunt er ook een mooie raamhanger mee maken. De sinaasappelschijfjes zijn ook leuk als versiering op een cadeautje.
Vorig jaar zaten er 3 sinaasappels in onze adventskalender. Mijn moeder vertelde toen dat ze vroeger zo blij was als ze met kerst een sinaasappel kreeg. Met twee handen hield ze de sinaasappel vast. Bang om de sinaasappel onderweg te verliezen. Dit verhaal zette mij wel even aan het denken. Gelukkig kun je de sinaasappelschijfjes goed bewaren als de schijfjes goed gedroogd zijn.
Na het drogen zijn de sinaasappelschijfjes ook nog eetbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als decoratie op een taart of een schijfje sinaasappel toevoegen aan een kop thee. Maak de sinaasappels voordat je ze gaat drogen wel goed schoon of gebruik biologische sinaasappels.
Hieronder de beschrijving hoe je de gedroogde sinaasappelschijfjes kunt maken.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gedroogde sinaasappelschijfjes maken
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
sinaasappels
scherp mes
snijplank
oven
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de sinaasappels in plakken. Probeer de plakken sinaasappel zo dun mogelijk te snijden want anders duurt het extra lang om ze te drogen.
Dep beide kanten van de sinaasappelschijfjes droog met een keukenpapiertje en leg ze op een rooster. Je kunt de plakken sinaasappel ook op een bakplaat leggen maar dan drogen ze minder snel.
Laat de plakjes sinaasappel nu ongeveer 3 uur drogen in de oven. Afhankelijk van de dikte van de plakken moeten ze langer of minder lang drogen. Ik heb de sinaasappelschijfjes elke 45 minuten gedraaid zodat ik direct even kon controleren hoe droog de sinaasappelschijfjes al waren.
Haal de sinaasappelschijfjes uit de oven en laat ze verder drogen aan de lucht. Dit kan door ze op het rooster te laten liggen of ze direct aan een lint of stuk touw te rijgen.
Misschien ook leuk om te lezen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten