Dit
recept voor glühwein is zonder alcohol en erg geschikt voor kinderen
omdat de smaak niet te kruidig is. Ook bij volwassenen die liever geen
alcohol drinken valt dit recept vast en zeker in de smaak.
Het lekkerste is om de glühwein van te voren te bereiden. Daarna even te laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voor het serveren hoef je dan de glühwein alleen nog even te verwarmen. Tip, maak het voor kinderen niet te heet zodat ze het direct kunnen drinken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: glühwein zonder alcohol (kidsproof)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 liter druivensap
1 biologische sinaasappel
1 eetlepel gembersiroop
2 kruidnagels
1 steranijs
1 dun kaneelstokje
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Giet de druivensap in een pan. Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel en 1 eetlepel gembersiroop toe.
Spoel de sinaasappel af en snijd in plakken van ongeveer 1 cm of in parten. Voeg toe aan de druivensap.
Verwarm
de glühwein nu 20 minuten. Zorg dat de glühwein niet kookt. Laat de
glühwein even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwarm de
glühwein net voor serveren opnieuw tot de gewenste temperatuur.
Je kunt de glühwein ook direct serveren. Verwarm de glühwein dan ongeveer 30 minuten en giet het daarna met behulp van een soeplepel in grote mokken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten