Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 17 december 2021

Eenpersoons soezenkrans met granaatappel

Recept mini soezenkrans

Soesjes vind ik erg handig om als gebak te serveren als we een verjaardag meerdere keren vieren. Je kunt de hoeveelheid makkelijk aanpassen aan de hoeveelheid gasten. Steeds vaker zie ik ook recepten voor een soezenkrans voorbij komen. Het leuke aan een soezenkrans is dat je die erg mooi kunt versieren. Met onderstaand recept kun je mini soezenkransen maken die precies groot genoeg zijn voor één persoon.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: eenpersoons soezenkrans met granaatappel
-------------------------------------------------------------------------------------------------------  
100 ml water
40 gram margarine
flinke mespunt zout
50 gram bloem
2 eieren
granaatappel
poedersuiker
200 ml slagroom
bakpapier
potlood
bakplaat
spuitzak met middelgroot mondje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 225 graden. Teken 4 cirkels op een bakpapier. Ik gebruik hiervoor de deksel van de appelstrooppot. De deksel heeft een diameter van 8.5 cm. 


Leg het stuk bakpapier omgekeerd op de bakplaat (met de potloodkant onder). Snijd het boter in grove stukken. Breng 100 ml water aan de kook met het boter en het zout. Strooi op laag vuur het bloem toe. Blijf roeren tot er een samenhangende bal ontstaat die loslaat van de bodem. 

Haal de pan van het vuur en voeg een ei toe. Roer door en voeg pas het tweede ei toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Roer nog minimaal 2 minuten tot de massa dik is en glanst.

Spuit 4 kransen op het bakpapier. Bak de kransen in ongeveer 10 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Doe de ovendeur tijdens het bakken niet over. Doe de oven uit en laat de soezenkransen nog 5 tot 10 minuten afkoelen in de oven. 

Laat de soezenkransen buiten de oven verder afkoelen. Snijd intussen de granaatappel doormidden en klop met de achterkant van een lepel de zaden eruit. Kijk uit, het sap van een granaatappel krijg je slecht uit je kleren.

Strooi voor het maken van het glazuur een flinke hoeveelheid poedersuiker in een kommetje en voeg een klein beetje water toe. Roer door. Voeg eventueel nog extra water toe als het glazuur te dik is. Als het glazuur te dun is dan kun je nog extra poedersuiker toevoegen.

Klopt de slagroom stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Vul de soezenkrans met slagroom door op meerdere plekken slagroom in de soes te spuiten. Je kunt de soes ook opensnijden en de slagroom op 1 kant te spuiten. Leg de andere kant van de soes op het slagroom.

Giet het glazuur over de soezenkrans. Verdeel de granaatappelpitjes met een theelepel over de soezenkrans. 

Recept mini soezenkrans



Misschien ook leuk om te lezen 



Eierkoektaartjes met vers fruit en slagroom



Recept oliebollen bakken + tips




Simpele kerstpizza: kerstbal en kerstboom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten