Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 2 november 2022

5 dingen die leuk zijn om te doen met kinderen in Zeeuws-Vlaanderen

kinderen tips Zeeuws-Vlaanderen


Afgelopen zomer hebben we een heerlijke zonnige vakantie gehad in Zeeuws Vlaanderen. Dit gebied ligt in Zeeland net tegen de grens met België aan. We verbleven samen met onze 3 kinderen van 4 en 2 jaar oud (tweeling) in een appartement net buiten Schoondijke. Tijdens onze vakantie hebben verschillende dingen gedaan. Hieronder onze top 5 van leuke dingen die je kunt doen in de buurt van Oostburg.


Pluktuin Aardenberg



In Aardenberg zit een leuke pluktuin wat behoort bij het fruitbedrijf Flikweert. Toen wij er waren konden we frambozen, appels en bloemen plukken. Ook is er een vlindertuin en mogen kinderen dieren aaien. De dierenweide doen ze gelukkig dicht op drukke dagen want anders lijkt het mij best heftig voor de diertjes.
 


In de pluktuin kun je ook terecht om een ijsje te eten en verkopen ze vruchtensap. De eigenaren zijn super vriendelijk en de pluktuin is echt een aanrader om even langs te rijden. Check wel even de openingsmaanden en tijden op hun website(link)


Speel- en bunkerpark Groede podium

In Groede vind je een openbaar park waar je kunt spelen, diertjes kunt bekijken, bunkers uit de Tweede wereldoorlog kunt bezichtigen en lekker kunt spelen met water. Op het terras van het Groede podium kun je terecht voor drinken, een ijs en lunch. Het Groene podium is gratis behalve voor de springkussens moest je 3 euro per kind betalen. Ze kunnen dan wel onbeperkt springen. 


Op veel plekken in het park kun je je eigen eten en drinken nuttigen en er zijn ook meerdere plekken met schaduw. In de meeste bunkers kun je naar binnen en er zijn meerdere leuke klimtoestellen. Zowel de kinderen als wij vonden dit echt een fijne plek waar je je een paar uur kunt vermaken.
   
   


Strand Nieuwvliet
  

Op onze tweede vakantiedag zijn we naar het strand in Breskens geweest maar via zoeken op Google kwamen we er achter dat het strand in Nieuwvliet een geul had waardoor de kinderen zelf in het water konden spelen. De auto parkeerden we tegenover manage Hippo d'Or. Toen wij er waren was het strand niet overvol en er is ook een strandtent waar je een ijsje kunt halen of kunt zitten.


Maisdoolhof Het klinket Schoondijke


Op iets koelere dag brachten we een bezoek aan het maïsdoolhof Het klinket. Naast een bezoek aan het maisdoolhof kun je hier ook boerengolf en voetgolf spelen.
Onze zoons van 2 waren eigenlijk nog net iets te klein voor het maisdoolhof maar voor onze dochter van 4 was het wel heel leuk. In het doolhof hingen een aantal vragen en een aantal daarvan kon onze dochter ook al beantwoorden. Aan het einde van de doolhof kon je de antwoordenkaart inleveren. Na het inleveren van de antwoorden kreeg je een sleutel van de schatkist. Uit de schatkist mochten we een kleine versnapering halen en op het terras hebben we nog even een drankje gedronken samen.
 
De kosten voor de maisdoolhof waren 5 euro per persoon. Je kocht namelijk een dagkaart en dan mocht je ook de andere spelletjes doen. Ook voor de andere spelletjes waren onze kinderen nog net te jong. Daarom vonden we 5 euro per persoon in ons geval wel wat prijzig. 
 


Ijsboerderij melkveebedrijf De Heerenhoeve Oostburg

   

Meerdere keren hebben we een heerlijk ijsje gehaald bij de Heerenhoeve. Eigenlijk waren ze onze achterburen tijdens ons verblijf in Zeeland dus een ijsje was snel gehaald;)

Naast ijs verkopen ze ook zuivelproducten zoals vla en yoghurt en ze verkopen ook bakken met ijs. Tijdens het halen van een ijsje kun je ook even bij de kalfjes kijken en/ of een spelletje doen. Er staat ook een nep koe die de kinderen kunnen melken.


Stoomtrein Goes


De stoomtrein is een beetje valsspelen want Goes ligt niet meer in Zeeuws-Vlaanderen maar het was wel zo leuk dat hij niet in onze top 5 mag ontbreken.
Vanuit Goes kun je met de stoomtrein naar Hoedenskerke reizen. Afhankelijk van de dienstregeling rijdt de stoomtrein of zowel de stoomtrein als diesel motor-wagen. Wij reisden op een 'gele' dag wat betekent dat alleen de stoomtrein reed. We konden een tussenstop maken in Kwadendamme maar we zijn direct doorgereden naar het eindpunt Hoedenskerke. 
 

In Hoendenskerke vind je het park de pluimweide waar elektrische bootjes zijn, je een ritje kunt maken met een minitrein en wat kunt eten en drinken. We zijn hier zelf even geweest maar de jongens werden er vooral heel druk van dus we zijn toen naar de Westerscheldedijk gelopen. Het restaurant op de dijk was helaas dicht maar we hebben hier wel van het uitzicht genoten en ons meegebrachte broodje opgegeten. Het laatste half uur zijn we nog naar het Wienkeltje van Wullempje gelopen. Hier kon je een oude arbeiderswoning bezoeken en Hollandse snoep kopen. We twijfelden eerst of we genoeg tijd zouden hebben in Hoendenskerke maar 80 minuten was ruim genoeg.




Misschien ook leuk om te lezen
 


 
 

  
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten