Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 30 maart 2023

Gevlochten broodkrans met lemon curd

Nog een ruime week en dan is het al weer Pasen. Heb jij al plannen voor de paasdagen? Wij hebben in ieder geval op de planning staan om te gaan brunchen met een goede vriend die we al een tijdje niet hebben gezien. 

Als je ook van plan bent om uitgebreid te ontbijten of brunchen dan is dit recept voor een gevlochten lemon curd brood leuk en niet ingewikkeld om te maken. Wel een kleine kanttekening, het deeg is vrij plakkerig en de kans dat je lemon curd aan je handen krijgt is zeker aanwezig maar als je dit aandurft dan raad ik deze lekkere brood zeker aan om te maken;) 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gevlochten broodkrans met lemon curd 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 pot lemon curd
8.3 gram gist
227 gram (volle) melk
50 gram suiker
400 gram tarwebloem
8 gram zout
100 gram zachte boter
deegroller
kom
weegschaal
pizzasnijder of broodmes
pan

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doe het bloem, het zout, de gist en de suiker in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Verwarm de melk tot ongeveer 30 graden en voeg toe.

Het is een plakkerig deeg dus als je een standmixer hebt gebruik die dan vooral:) Kneed met de hand of standmixer alle ingrediënten tot een deeg en vorm een bol. Het blijft een slap deeg.   

Smeer een kom in met olie en leg het deeg hierin. Draai de bol deeg om zodat aan beide kanten van het deeg olie zit. Dek de kom af met een theedoek, plastic folie of een badmuts. Laat het deeg 45 tot 60 minuten rijzen totdat het is verdubbeld.

Leg het deeg op een geoliede werkbank er druk de lucht uit het deeg. Laat het brooddeeg afgedekt 10 minuten rusten.

Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik. Smeer het deeg in met lemon curd. 

Rol het deeg op vanaf de lange kant. Snijd in de lengte doormidden. Leg de open kant naar buiten en vlecht het brood door het ene deel over het andere deel te leggen. 

Leg het gevlochten deeg in een rondje op een bakblik bekleed met bakpapier. Druk de uiteinden van de krans goed tegen elkaar aan.

Laat de broodkrans met lemon curd nu nog een keer 60 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Houd bij hete lucht 160 graden aan. Doe de krans in de oven en bak in 15 a 20 minuten bruin. Laat her brood iets afkoelen en snijd in stukken. Eet smakelijk!





Misschien ook leuk om te lezen 



Review kookboek Brood uit eigen oven




 

 

 Kinderboek tip Vrolijk Pasen!

 

 

 Bladerdeegtaartjes met ei en spek




 
Eierkoektaartjes met vers fruit en slagroom






Vogelnestjes van chocoladeflikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten