Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 7 april 2023

Gevlochten bladerdeeg paashaasjes met chocoladepasta

 

Je kunt deze schattige bladerdeeg haasjes met 1 of 2 rollen bladerdeeg maken. Met 1 rol maak je ongeveer 6 stuks en met 2 rollen ongeveer het dubbele. Hieronder de beschrijving voor het maken van de bladerdeeg haasjes met 1 rol verse bladerdeeg. Als je wilt maken dan verdubbel je alle ingrediënten behalve de ei.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: gevlochten bladerdeeghaasjes met chocoladepasta 
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten
1 rol verse bladerdeeg
2 vierkante 'gewone' plakken bladerdeeg
Chocoladepasta
1 ei 

Benodigdheden 
Pizzasnijder of scherp mes
Bakblik
Bakpapier 

lepel of kwast
(ovenbestendig) schaaltje
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de vierkante bladerdeegplakjes ontdooien. Bekleed een bakblik met bakpapier. Schep wat chocoladepasta in een schaaltje. 

Snijd de bladerdeeg rol doormidden en besmeer beide kanten met chocoladepasta. Leg de twee kanten op elkaar. Mocht je twee rollen bladerdeeg gebruiken dan smeer je beide vellen in met chocoladepasta. Mocht de chocoladepasta te hard zijn om te smeren dan kun je wat chocoladepasta in een ovenbestendige schaal scheppen. Zet de schaal in de oven en de chocoladepasta is in een paar minuten zacht. Kijk uit het schaaltje wordt het heet!

Snijd nu repen met een pizzasnijder. Ik kom meestal uit op 6 of 7 repen als ik 1 rol bladerdeeg gebruik. 

  
Rol het deeg zodat het een wokkel lijkt. Let op, probeer het deeg niet uit te rekken. Alleen kort te draaien. Doe het om je vinger en vlecht het. Er ontstaat een rondje en uiteindelijk een haas met oren. Zie ook foto's.
    

 

Leg het bladerdeeg haasje op het bakblik. Maak de andere bladerdeeg haasjes op dezelfde manier.
     

Snijd beide vierkante plakken bladerdeeg in vieren. Leg in het midden van het bladerdeeg een flinke schep chocoladepasta. Vouw de zijkanten naar binnen en vorm dan een rondje. Dit is het staartje. Maak op deze manier ook de rest van de staartjes.


Breek het ei en doe het eigeel in een bakje. Klop de eigeel los en smeer de bladerdeeg haasjes in met het eigeel. Je kunt deze stap ook achterwege laten. Bak de bladerdeeghaasjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.   






Misschien ook leuk om te lezen/;


 

 Kinderboek tip Vrolijk Pasen!

 

 

 
Bladerdeegtaartjes met ei en spek




 
Eierkoektaartjes met vers fruit en slagroom






Vogelnestjes van chocoladeflikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten