Wat zijn er toch veel nieuwe dingen te ontdekken! Vorig jaar kocht ik daslookplantjes en dit jaar waren ze al zo groot dat we wat bladeren konden oogsten. Ik had het nog nooit gegeten maar we maakten er een heerlijke pesto van. Hieronder vind je het recept.
Daslook is ook volop te vinden in parken. Officieel is wildplukken verboden maar misschien weet je iemand die daslook in de tuin heeft. Daslook bereidt zich zeer gemakkelijk uit. De plant bloeit van april tot juni en staat het liefst in de schaduw. Mocht je wel gaan wildplukken houdt het dan bij een klein handje zodat er voldoende blijft staan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: daslookpesto
------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 gram daslook
25 gram noten bijv. cashewnoten
Kleine knoflookteen
30 gram kaas
7 eetlepels olijfolie
keukenmachine of staafmixer
weegschaal
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maal het fijn tot de gewenste dikte. Als ik een staafmixer gebruik dan doe ik eerst de zachte ingrediënten in de maatbeker. Ik eindig met de noten en giet dan de olijfolie er overheen.
Het lekkerste is om de daslookpesto direct op te eten, maar je kunt het ook bewaren in een schone glazen pot in de koelkast. Doe de daslookpesto na het bereiden in de glazen pot en giet er net zo veel olie overheem totdat de daslookpesto net onder de olie staat. De daslookpesto kun je eventueel ook invriezen.
Misschien ook leuk om te lezen
Spinaziespread met geitenkaas en noten
Rabarber zaaien, planten, verbouwen en oogsten
Zelf vlierbessensiroop maken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten