Translate

Zoeken in deze blog

zondag 22 januari 2017

Recept: kruidige pompoensoep met garam masala

Recept kruidige pompoensoep met garam masala

Na de vakantie kan ik nooit wachten tot de eerste pompoenen weer bij de biologische kraam liggen. Zelf koop ik altijd de oranje pompoen of de Hokkaido, omdat je deze pompoenen niet hoeft te schillen. 
 
In september maak ik bijna elke week wel pompoensoep en dan ben ik er 1x weer even helemaal zat van. Logisch natuurlijk als je het zo vaak eet. Maar wist je dat pompoen ook in januari en februari nog steeds goed verkrijgbaar is en zelfs nog als seizoensgroente wordt gezien? Eerder schreef ik al een blog waarom het eten van seizoensgroenten een goed idee is. Gemist? Je vindt het bericht hier

Zelf dacht ik er eigenlijk nooit aan om in januari nog pompoensoep te maken. Heel gek nu ik er even over nadenk. Inmiddels hebben we deze maand al weer twee keer pompoensoep gegeten en ik wil graag mijn nieuwste recept met jullie delen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: kruidige pompoensoep met garam masala 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
3 uien
Flespompoen 
2 teentjes knoflook
3 eetlepels garam masala
1 winterwortel
1/2 rode peper
1/2 theelepel koriander 
verse koriander 
zonnebloemolie
1 liter groentebouillon 
staafmixer
crème fraîche 
soeppan 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snijd de pompoen doormidden en verwijder met behulp van een lepel de zaden en draden. Snijd de pompoen nu in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Snijd de uien, wortel en knoflook grof. Verwijder de zaden van 1 helft van de rode peper en snijd fijn.

Verwarm zonnebloemolie in de pan en bak de garam masala al roerend 30 seconden mee. Voeg de gesneden uien toe en roer goed door. Bak nu de uien glazig op matig vuur. Voeg de wortel, de rode peper en het knoflook toe en bak kort mee. Voeg nu de pompoen en een halve theelepel koriander toe en roer opnieuw goed door. Laat alles even een paar minuten bakken. Voeg nu de groentebouillon toe en breng de pompoensoep aan de kook.

Laat de pompoensoep 20 minuten doorkoken en roer de soep af en toe door. Draai de pit uit en pureer de soep met de staafmixer. Zelf vind ik het altijd handig om de pan in de gootsteen te zetten.

Knip wat koriander fijn met behulp van een schaar. Schenk de pompoensoep in een soepkom of een bord. Schep wat crème fraîche op de pompoensoep en strooi tot slot nog wat koriander over de pompoensoep. Eet smakelijk!


Een hele fijne week gewenst!

Liefs,

Lizzy♥




Misschien ook leuk om te lezen


Tomatensoep met geroosterde paprika



Vogelvoer hanger maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten