Translate

Zoeken in deze blog

maandag 29 mei 2017

Bloemen in de moestuin


Wat ziet mijn stadsmoestuin er in een week al weer anders uit. 

Ik had geen tijd om kippengaas te kopen dus nu een beetje provisorisch opgelost

De afgelopen dagen waren we in Parijs en we hadden weer net zo veel geluk met het weer als vorig jaar aan de Belgische kust Het was wel te warm om de hele dag rond te lopen in de stad dus we hebben ook heerlijk aan het water en in het park gelegen.


Zaterdagnacht kwamen we terug van Parijs en voordat ik in bed kroop ben ik nog even met een zaklamp de tuin in gelopen. Zo leuk om te zien dat alle planten zo hard zijn gegroeid. Dit is wel dankzij mijn ouders trouwens want zij hebben de planten nog 2x water gegeven. 
 
Zondag heb ik lekker uitgeslapen, wat plantjes verpoot en foto's gemaakt voor deze blogpost. Hieronder een foto van de doperwtenplantjes. De meeste doperwtenplanten bloeien inmiddels en aan sommige planten zitten zelfs al peultjes. 


De braamboos hebben we nog niet zo lang geleden gekocht maar staat ook al volop in bloei. We kunnen dit seizoen in ieder geval een handje vol braambozen oogsten.


De eerste bloem zit ook aan een van de courgetteplanten.  


Helemaal blij ben ik met de vier minitrosjes druiven die aan de druivenstruik groeien. Vorig jaar was ik bang dat ik de struik moest weggooien vanwege galmijt. Vorig jaar heb ik dan ook heel rigoureus bijna alle bladeren verwijderd van de struik, maar dit jaar zitten alleen nog op een paar blaadjes bulten. Ik verwijder de bladeren met een bult trouwens direct en het blad gooi ik in de groene container. 


Toen ik de trosjes met druiven ontdekte heb ik 2 knoppen boven de tros de tak afgeknipt zodat er meer energie kan gaan naar de trossen met druiven. Wist je trouwens dat je een druif ook moet dieven? Ik tot afgelopen weekend niet. Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als bij een tomatenplant. Op de website van druiven snoeien vind je een duidelijke foto van de dieven.

Tot slot nog de aardbeienplantjes en de frambozenstruik. De aardbeienplantjes staan allemaal in bloei en ook de eerste mini aardbeitjes staan te stralen in de zon. 


Ook aan de frambozenstruik zijn de eerste frambozen te bewonderen.



Fijne week!  

Liefs,

Lizzy♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten