Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 12 maart 2022

Stroopwafelbombe met dulce de leche ijs

Stroopwafelbombe

Een recept maken met dulce de leche stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Ik bedacht om er ijs mee te maken en dit als ingrediënt van de stroopwafelbombe te gebruiken. Hieronder het recept.


 ------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept: Stroopwafelbombe met dulce de leche ijs
------------------------------------------------------------------------------------------------------
250 ml slagroom
250 ml melk

4 eidooiers

200 gram chocolade 

mini stroopwafels

1 blikje dulce de leche (voor recept klik hier

2 kommen

huishoudfolie

mixer
paletmes
pan
rooster

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit recept bestaat uit twee stappen. De eerste stap is het maken van de dulce de leche ijs en vervolgens het maken van de stroopwafelbombe. 

Voorbereiding 

Bedek de binnenkant van de kom met huishoudfolie zodat je stroopwafelbombe straks makkelijk uit de vorm krijgt. Bedek de bodem en zijkant van de kom met de stroopwafels. 

Dulce de leche ijs maken 

Maak de dulce de leche volgens recept. Het recept vind je hier. Let op, het maken van de dulce de leche kost minimaal 2 1/2 uur.

Tijdens het maken van de dulce de leche kun je starten met het verwarmen van de melk. Giet de melk in een pan met dikke bodem en verwarm de melk tot ongeveer 70 graden (tegen de kook aan). 

Klop de eierdooiers in een kom totdat ze schuimig zijn en als een lint van de klopper lopen. Dit gebeurt na ongeveer 10 minuten kloppen. 

Giet een scheut melk bij de eieren en blijf kloppen. Voeg de rest van de melk vervolgens steeds in gedeelten toe. Giet alles in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur 10 tot 15 minuten totdat het mengsel dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Laat volledig afkoelen. 

Klop intussen de slagroom stijf. Voeg het mengsel toe aan de slagroom en voeg ook de dulce de leche toe. Roer door.

Stroopwafelbombe maken 

Giet de dulce de leche ijs in de kom bedekt met stroopwafels en bedek ook de bovenkant met stroopwafels. Zet zo snel mogelijk in de diepvries. Laat de stroopwafelbombe met dulce de leche minimaal 3 uur opstijven. 

Haal de stroopwafelbombe uit de diepvries. Snijd de zijkanten van de bombe bij zodat het rechtstaat bij het omdraaien. De stroopwafels die boven het ijs uitstaken kon ik vrij gemakkelijk breken maar gebruik anders een mes. Zet de stroopwafelbombe terug in de diepvries.

Haal net voor serveren de stroopwafelbombe uit de diepvries. Zet een rooster op een bakblik.
Breng water aan de kook en smelt de chocolade au bain marie. 

Draai de stroopwafelbombe om en zet op het rooster. Giet de chocoladesaus over de stroopwafelbombe heen. Smeer uit met een paletmes. Ik strooide op de bovenkant nog wat gouden glitters. Serveer direct.

Stroopwafelbombe




Misschien ook leuk om te lezen

 
 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten