Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 13 juli 2013

Recept Aardbeien- rabarberjam


Vandaag jam gemaakt van rabarber en aardbeien. Een hele goede smaakcombinatie! Zelfgemaakt jam is natuurlijk veel lekkerder dan de jam die je in de winkel koopt en het is een makkelijke manier om grote porties fruit te verwerken in een product die lang houdbaar is. Niet geopende
potten zelfgemaakte jam zijn wel 6 tot 12 maanden lang houdbaar. Het is wel erg belangrijk dat de jampotten van te voren goed worden schoongemaakt. Jam kun je het beste bewaren op een koele, droge en donkere plek. Hieronder het recept voor ongeveer 5 potten aardbeien- rabarberjam.   

Benodigdheden voor 5 potten jam:
- 500 g aardbeien
- 500 g rabarber
- 50 ml water
- 1 kg geleisuiker
- grote pan 
Spoel de aardbeien en rabarber schoon. Snij ongeveer 1 1/2 cm van de onderkant van de rabarberstelen af. Als je rabarber uit eigen tuin gebruikt, snij dan ook de bladeren van de rabarber. Schil de rabarber met een dunschiller en snij de stelen in stukjes. Leg de rabarber in een ruime pan en breng de rabarber aan de kook met 50 ml water. Laat de rabarber 10 minuten koken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine stukjes. Voeg na 10 minuten de aardbeien en geleisuiker aan de rabarber toe en meng alles goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten borrelend koken. Roer af en toe het mengsel door. Jam eventueel afschuimen en vervolgens de jam direct in de potten schenken. Zorg dat de randen van de potten schoon blijven. Je kunt hier eventueel een trechter voor gebruiken. Vervolgens de potten direct sluiten.



* Als ik op een lokale markt zelfgemaakte jam koop dan ben ik altijd erg jaloers op de mooie etiketten die op de jampotten zitten. Zowel de fleurige hartvormige labels die ik heb gebruikt als het homemade label kun je gratis downloaden via eat drink chic Thanks Amy!  



Ook misschien leuk om te lezen



Recept aardbeiensoes met chocolade







Jampotten schoonmaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten