Translate

Zoeken in deze blog

zondag 23 april 2017

Snelle pizzawrap met tomaat, Parmezaanse kaas en basilicum


Maandag plaatste ik een recept voor zelfgemaakte pizzasaus en beloofde ik om ook nog recepten te posten voor heerlijke pizzawraps. Vandaag het eerste recept voor een pizzawrap met tomaat, (parmezaanse) kaas en basilicum.De pizzawrap kan je eten als hoofdgerecht, maar smaakt ook heerlijk als lunchgerecht of als borrelhapje.  

maandag 17 april 2017

Zelf pizzasaus maken


Een zelfgemaakte pizza kan niet zonder een lekkere pizzasaus. Natuurlijk kan je kant-en-klare pizzasaus kopen, maar zelfgemaakte pizzasaus is natuurlijk veel lekkerder. Ook weet je bij zelfgemaakte pizzasaus precies wat er in zit qua ingrediënten. Ik maak trouwens niet elke keer verse pizzasaus als we pizza eten, maar ik maak altijd extra saus. Het overgebleven pizzasaus vries ik dan in.  

maandag 10 april 2017

Moestuinupdate maart + begin april 2017


Wat was het gister heerlijk weer. Een perfecte dag om in de moestuin aan de slag te gaan en natuurlijk wil ik dan ook direct met jullie delen hoe ver ik ben met zaaien. Zoals jullie weten

woensdag 29 maart 2017

5 planten die je echt in je (stads)moestuin moet hebben


Of je nou net begint met een moestuin(tje) of al langer aan het experimenteren bent, het is altijd goed om een paar planten te poten die altijd een succes zijn. Hieronder mijn lievelingsplanten in de moestuin. 

maandag 6 februari 2017

Reisverslag citytrip Wenen en Boedapest - deel 1 Wenen

Karlskirche wenen vienna

Afgelopen kerst hebben wij een super leuke citytrip gemaakt naar Wenen en Boedapest. De dag voor kerst vlogen we vanaf Amsterdam in minder dan twee uur naar Wenen. In Wenen

zondag 29 januari 2017

#Groener doen #6 #3 maanden niets nieuws kopen

 3 maanden niets nieuws kopen

Mijn vriend en ik hebben 8 jaar lang in een redelijk klein huis gewoond. We konden toen niet veel spullen kwijt. Het is inmiddels al weer twee jaar gelden dat we een veel groter huis hebben gekocht in de stad Groningen.

zondag 22 januari 2017

Recept: kruidige pompoensoep met garam masala

Recept kruidige pompoensoep met garam masala

Na de vakantie kan ik nooit wachten tot de eerste pompoenen weer bij de biologische kraam liggen. Zelf koop ik altijd de oranje pompoen of de Hokkaido, omdat je deze pompoenen niet hoeft te schillen. 

zondag 8 januari 2017

Vogelvoer hanger maken

vogelvoer hanger

Afgelopen weekend heb ik een vogelvoer hanger gemaakt voor de vogels. We hadden eindelijk weer sneeuw en dan kunnen de vogels wel wat extra voedsel gebruiken. 

dinsdag 3 januari 2017

Gelukkig nieuwjaar! Happy new year!


Als eerste wil ik jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2017 wensen! Hopelijk hebben jullie heerlijke kerstdagen gehad en een gezellig oud en nieuw. Wij hebben de kerstdagen doorgebracht in Wenen en zijn daarna nog doorgereisd naar Boedapest.

maandag 14 november 2016

Toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn

pepernoten triffle met mandarijn

Vandaag een recept voor een lekker en makkelijk toetje voor Sinterklaasavond: pepernoten trifle met mandarijn. Het leuke aan het maken van een trifle is dat je het zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Op internet zijn dan ook vele versies te vinden. Officieel is trifle op de volgende manier opgebouwd: laag cake eventueel besprenkeld met drank, laag fruit, laag gelatine, laag custard en de trifle wordt afgedekt met een laag slagroom.

maandag 7 november 2016

Fotodagboek oktober


En weer een maand voorbij... wat gaat de tijd toch snel. De feestdagen beginnen nu echt te naderen. Ik ben al aan het experimenteren geweest met pepernoten om een toetje te bedenken voor sinterklaasavond. Het recept komt volgende week online.

woensdag 2 november 2016

Review kookboek Eten uit de volkstuin


Het kookboek Eten uit de volkstuin van Marleen van Es was een cadeau van een van mijn beste vriendinnen. Beiden zijn we gek op koken en bakken en we wisselen dan ook regelmatig recepten uit. Mijn vriendin weet dat ik het liefste kook met zelf verbouwde groenten omdat die het lekkerste smaken. Van het kookboek Eten uit de volkstuin word ik dan ook helemaal blij.